Radojičić: Mere moramo pooštriti, ali je potrebno naći balans

Vesti 11. mar 202111:52 > 11:5714 komentara
Zoran Radojičić
Izvor: Tanjug/Nikola Anđić

Skoro je izvesno da epidemiološke mere moramo pooštriti, ali potrebno je naći balans, sa jedne strane poslati poruku ljudima da je situacija ozbiljna, a ipak omogućiti da svi zajedno funkcionišemo, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Povezane vesti:

Prema njegovim rečima, za povećanje broja obolelih u prestonici odgovorne najpre treba tražiti u velikoj popunjenosti planinskih zimskih centara, gde su se turisti posle skijanja okupljali u zatvorenom prostoru.

„Beograđani su se uglavnom pridržavali mera, ali ovo traje toliko dugo, tako da smo imali faze kada je pažnja popustila i ljudi su se opustili. Komunalna milicija i naše inspekcijske službe nastavljaju da kontrolišu poštovanje mera i sankcionišu one koji ih krše“, rekao je Radojičić za TV Studio B, prenosi Beoinfo.

Od 30. jula do sada bilo je više od 39.000 kontrola, napisano je 2.300 kazni i komunalni milicajci su podneli ogroman teret.

Radojičić je izjavio da i pored toga što pandemija toliko dugo traje, život ne može da stane, te da je krenuo u posete gradskim opštinama kako bi se sa njihovim rukovodstvom dogovorio kako da zajedno reše probleme i podignu kvalitet života građana.

Govoreći o vakcinaciji, on je naglasio da je organizacija protekla u najboljem redu. Grad je obavljao logistički deo posla, dok je Ministarstvo zdravlja bilo zaduženo za operativni deo.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar