Radojičić na kraju mandata: Beograd se u prethodnom periodu razvijao intenzivno

Vesti 10. jun 202219:102 komentara
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poželeo je danas, na isteku svog mandata, novom gradonačelniku da uradi dobre stvari za Beograd, koji se, kako je rekao, "razvijao u prethodnom periodu intenzivno, zahvaljujući ovoj vlasti ali i aktuelnom trenutku". "Generalno je takav da se puno novca investira, jer sve više ljudi živi u velikim gradovima", rekao je.

„Za Beograd je važno da se taj balans između čuvanja starog jezgra i savremenog razvoja održava“, rekao je Radojičić na RTS-u,  ali nije ulazio u to ko bi sutra mogao da bude izabran za predsednika gradske skupštine, na njenoj konstitutivnoj sednici, niti kasnije za gradonačelnika.

On je naglasio da je posao gradonačelnika izuzetno težak.

„Pokrivate mnogo stvari, od minimalnih – ja se stalno šalim, od ujeda komarca do, ne daj Bože, pada komete, jer uvek je kriv gradonačelnik, pa za sve u tom opsegu. Jer, zašto nije sve preduzeo na vreme“, rekao je Radojičić.

Kako je naveo, „ko to preživi, uglavnom napravi političku karijeru“. „Evo, vidite današnjeg nemačkog kancelara Olafa Šolca“, kazao je, ali je, uz smeh, dodao „da nije rekao da je preživeo“.

„Hvala puno Beograđanima na svemu ovom što smo zajedno radili protekle četiri godine“, rekao je Radojičić.

Komentari

Vaš komentar