Radojičić: Protiv sam popuštanja mera za Novu godinu

Vesti 27. dec 202016:57 > 23:52 0 komentara
N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je strogo protiv bilo kakvog popuštanja mera za novogodišnje praznike, 31. decembra i 1. i 2. januara i da očekuje da takva bude i odluka Kriznog štaba Vlade Srbije.

„Moj stav je da nema dileme da nema okupljanja za doček Nove godine. Samo tako ćemo nastaviti pozitivan trend u borbi s koronom i verujem da će tako i Krizni štab odlučiti“, kazao je Radojičić za B92.

Upitan o tome što je „medicinski deo“ Kriznog štaba bio protiv delimičnog popuštanja mera tokom ovog vikenda, Radojičić je naveo da je njegova pozicija specifična, jer je kao gradonačelnik član Kriznog štaba, a po struci je lekar.

„Život ljudi mi je na prvom mestu. Tačno je da ne možemo imati zdravstveni sistem, ako privreda ne radi u dovoljnoj meri, ali moj stav je uvek na strani medicinara. Ne mogu da razmišljam kao biznismen, zdravlje Beograđana mi je na prvom mestu. Stoga sam bliži stavu lekara u Kriznom štabu“, rekao je Radojičić, prenosi RTS.

On je naveo da je u protekla dva dana bilo nešto manje prekršaja protivepidemioloških mera.

„Naše službe su našle manje od 20 prekršaja u poslednja dva dana u ugostiteljskim objektima. Ali, generalno, imajući u vidu da je u glavnom gradu preko 2.000 restorana i objekata uslužnog tipa, slika je zadovoljavajuća“, zaključio je Radojičić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!