Radojičić: Radujemo se povratku normalnom životu, ali moramo biti oprezni

Vesti 02. jun 202113:108 komentara
Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je da se život u glavnom gradu postepeno vraća u normalno stanje, "što pokazuje i organizacija pojedinih sportskih i kulturnih manifestacija", ali i da će te manifestacije biti organizovane u skladu sa epidemiološkim merama.

Radojičić je za TV Hepi rekao da je u Beogradu vakcinisano više od 50 odsto punoletnih sa više od 1.300.000 aplikovanih doza, i da je „malo gradova u svetu koji mogu da se pohvale takvim podacima“, saopštila je gradska informativna služba.

Najavio je da će od 3. do 5. juna biti održan veliki vaterpolo turnir u Beogradu, 6. juna Beogradski maraton, „naravno uz primenu svih epidemioloških mera i u manjem obimu nego proteklih godina“, a podseto je da počinje ‘Gitar art fest’.

„Ipak, moram još jednom ponoviti da koliko god se radujemo otvaranju i povratku normalnom životu, toliko moramo biti i oprezni“, naglasio je Radojičić.

Govorio je i o gradskim projektima i planovima, a posebno onim u oblasti zaštite životne sredine.

„Rešićemo problem deponija, posebno onih za građevinski otpad, ali moramo da napravimo kompromis i razgovaramo sa svim dobronamernim ljudima koji žele da zajedno dođemo do rešenja“, rekao je Radojičić.

Ocenio je da je proglašenje Beograda za najbolje mesto za investiranje u ovom delu Evrope „izuzetno vredan podatak“ za investitore i rezultat političke i ekonomske stabilnosti u glavnom gradu i Srbiji.

Komentari

Vaš komentar