Radojičić: Traži se rešenje za smeštaj dece povređene u požaru

Vesti 11. maj 202116:50 > 16:54
N1

Na sastanku sa predstavnicima pokreta Opre Roma postignut je dogovor da se porodici deteta koje je povređeno u martu u nesreći na Čukarici, a koja ima prebivalište u Beogradu dodeli stan na privremeno korišćenje, a traže se rešenja za porodice ostale dece koja su tada povređena, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je istakao da se trenutno traži rešenje kako bi deca mogla da nastave oporavak u adekvatnim uslovima, saopštila je gradska uprava.

Povezane vesti:

„Grad pokušava da i za porodice čija su deca takođe povređena i koja su sada na kućnom lečenju, a koja nemaju prebivalište na teritoriji grada Beograda, nađe zakonsku mogućnost rešavanja pitanja njihovog smeštaja za oporavak u adekvatnim uslovima“, rekao je Radojičić.

Na sastanku je istaknuto i da Grad Beograd preduzima sve mere kako bi se deponija u ovom naselju sanirala u meri u kojoj bi se povećala bezbednost ljudi i predupredile slične nesreće.

Nesreću u martu prouzrokovao je strujni udar zbog neobezbeđenog dalekovoda, a u neformalnom romskom naselju povređeno je sedmoro dece, od kojih je jedno preminulo.

„Još jednom izražavam saučešće porodici preminulog deteta. U ovom trenutku su najvažniji zdravlje i oporavak dece, što je bio zaključak svih koji su prisustvovali sastancima, kao i to da se zajedničkom akcijom svih nadležnih službi što pre realizuju zaključci sa ovog sastanka“, zaključio je Radojičić.

Pokret Opre Roma saopštio je sinoć, s druge strane, da je gradonačelnik na sastanku pokazao da nema volje da se ozbiljno bavi unapređenjem životnih uslova u beogradskim romskim naseljima.

„Gradonačelnik sa svojim saradnicima nije pokazao političku odgovornost i posvećenost da se suštinski reše uzroci, a ne neke od posledica ove tragedije, već je tražio izgovore u proceduralnim i birokratskim preprekama“, saopštio je taj pokret.

Komentari (0)

Vidi sve komentare