Radomirović: Nikakve uvrede ne smeju da budu izgovor za pretnju nasiljem

Vesti 29. jan 202116:331 komentar
N1

Nikakve uvrede ne smeju biti izgovor za pretnju nasiljem, izjavio je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović, povodom objava na Tviteru Ivana Ivanovića i Predraga Sarape.

„Udruženje novinara Srbije principijelno osuđuje svaku pretnju nasiljem, bez obzira na to da li je upućena novinarima ili je upućuju sami novinari. Ivanović je napadao UNS i ima običaj da vređa novinare, ali se nikako ne može uvredom opravdati stravična pretnja koju mu je uputio Sarapa“, rekao je Radomirović.

Nakon Tviter obračuna dvojice voditelja, koji je počeo prelaženjem granice političke korektnosti, Ivanović je izjavio da je zbog pretnji koje mu je uputio Sarapa podneo prijavu policiji i tužilaštvu.

Povod za početak verbalnog rata na Tviteru između Ivanovića i Sarape bila je izjava ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića, koji je rekao „da nije Stefana Nemanje, mi danas ne bismo bili Srbi, ne bismo se prezivali na ić“.

Nakon toga je Ivanović na Tviteru napisao: „Sarapa nije Srbin?! U šoku sam!“, te je zatim tvitovao da ga je Sarapa zvao i da ga je, kao i u SMS prepisci vređao, a da je sve eksaliralo pretnjom Sarape na toj društvenoj mreži.

Sarapa je, naime, uz izvinjenje svom pokojnom ocu „što ga vređa klovn i majmun Ivan Ivanović, dvorska luda, da mi Sarape nismo Srbi“ na Tviteru uputio otvorenu pretnju Ivanoviću, napisavši: „Odbraniću čast krvlju“.

Sarapa je za UNS demantovao da je pretio Ivanoviću, rekavši da je reč o obrnutoj situaciji i da je sve izvučeno iz konteksta.

„Tvitovanje Ivanovića je direktan poziv na linč. Šest godina me ponižava i vređa u svojim emisijama i javnim nastupima“, rekao je Sarapa i dodao da je njegov tvit „odbraniću čast krvlju“ zapravo poziv Ivanoviću da „krvlju dokažu ko ima više srpskog u sebi“

Komentari

Vaš komentar