Radovanović i Obradović počasni članovi NUNS-a

Vesti 29. dec 202014:09 0 komentara
Radovanović, Obradović
N1

Epidemiolog Zoran Radovanović i uzbunjivač Aleksandar Obradović proglašeni su počasnim članovima Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) na konferenciji za novinare NUNS održanoj na Platou kod Filozofskog fakulteta.

Predsednik NUNS Željko Bodrožić naveo je da to udruženje za svoje počasne članove bira istaknute pojedince i osvedočene prijatelje koji svojim delovanjem doprinose ostvarenju ciljeva NUNS.

Bodrožić je rekao da je Radovanović utemeljitelj moderne epidemiologije u Srbiji, da nikada nije bežao od javnog dijaloga i da svoje stavove iznosi hrabro, precizno i naučno potkovano i „ne usteže se da oponira moćnim vlastodršcima“.

Radovanović je, prema Bodrožićevim rečima, jedan od najzahvalnijih sagovornika novinara koji svojim tekstovima u dnevnom listu „Danas“ objašnjava „pravo stanje stvari u ovo krizno doba, otvara nam oči u vremenu manipulacija i lažnih vesti“.

Radovanović je rekao da mu ovo priznanje posebno prija i da mu se obradovao kao i priznaju „Vitez poziva“, koje je dobio pre nekoliko godina.

Priznanje mu znači, naveo je, jer potiče od čestitih i uglednih ljudi i reputabilne i časne novinarske organizacije.

Bodrožić: Obradović pokazao šta je građanska hrabrost

Bodrožić je naglasio da je uzbunjivač Aleksandar Obradović pokazao šta je građanska hrabrost i da je njegov slučaj „još bolje ogolio medijsku scenu“ jer je Obradović zbog svoje istinoljubivosti i vere u bolju zemlju „navukao gnev moćnika, a potom izabran za metu propagandista i najstrašnije vređan u prorežimskim tabloidima“.

Obradović nije prisustvovao dodeli počasne članske karte NUNS jer se oporavlja od kovida, a u njegovo ime priznaje je primio osnivač „Novog optimizma“ Branislav Grubački Guta.

Pored Radovanovića i Obradovića, član NUNS postao je karikaturista Marko Somborac koji je napomenuo da je NUNS pomogao, „iako to formacijski nije morao“ grupi karikaturista „Momci“ čija je izložba napadnuta pre nekoliko meseci u Zemunu i da je tada shvatio da je NUNS udruženje za njega, „jer oni pomažu čak i kada ne moraju“.

Somborac je naveo da „pravna bitka“ u vezi sa tim napadom i dalje traje, i da još nije objašnjeno zašto policija nije reagovala, zašto većina napadača nije uhvaćena, zašto nijedna pretnja „nije rešena“, zašto nisu objavljena imena punoletnih napadača i naveo da se ne zna šta je sa krivičnom prijavom protiv nekadašnjeg ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića.

Na konferenciji je predstavljen i novi broj Dosijea medijima i kalendar „Godina orlova“ dnevnog lista Danas i Predraga Koraksića Koraksa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!