Radovanović o upadu na N1: Policija napravila propust – to je politička odluka

Vesti 01. jun 202312:18 4 komentara
N1

Slavica Radovanović poslanica Narodne stranke, koja je dugo godina bila zaposlena u Ministrastvu unutrašnjih poslova, ocenila je da je policija napravila propust što nije reagovala i zaštitla zaposlene u N1.

Radovanović ističe da smatra da je nereagovanje policije „politička odluka“, ali isto tako je sigurna da je došlo do fizičkih napada i obračuna da bi policija reagovala.

„S obzirom da se radi o televiziji i znamo kako su nam novinari prolazili, mislim da je policija u tom momentu mirnim načinom trebalo ljude koji su došli ispred N1 da udalji. Oni nisu mogli da imaju prijavljen skup u vašem dvorištu. Tako da to nije sigurno jedan legalan protest i policija nije trebalo da ga podrži. Zaista je trebalo te ljude da udalji, posebno zato što je to trajalo satima i što znamo da su novinari u ovom trenutku ugroženi. Mislim da je policija napravila propust i trebalo je da zaštiti vašu medijsku kuću“, rekla je poslanica Narodne stranke za N1.

Upitana šta je dogovoreno između članova opozicije i pripradnika MUP-a o zatiti građana na protestima, Radovanović je istakla da je opozicija iznela svoje, a da je sada na policiji da reaguju kako bi zaštitila građane“.

„Mi imamo nažalost informaciju da postoji određena grupa ljudi koja će gledati taj protest da uruše i da ispadne da je to jedan nasilan protest. Ne, građani Srbije, ovo nije nasilan protest, mi ćemo se suprotstaviti svakom obliku nasilja, pozivamo da mirno i dostojanstveno i ovaj četvrti protest prođe. Mi smo naše izneli policiji sada je na policiji da reaguje kako će da zaštiti građane“, rekla je Radovanović.

Kao neko ko je radio u Ministarstvu unutrađnjih poslova, Radovanović je objasnila da se dd procene situacije donosi odluka koje će organizacijone jedinice iz MUP-a biti korišćene ako dođe do narušavanja javnog reda i mira.

„One su apsolutno u pripravnosti. Gde god da se nalaze oni su spremni da u istom momentu reaguju i zaštite građane. Ono što mene jedino brine to su političke odluke, poltika ne sme da bude sastvani deo policije, ona mora da bude tu i zaštiti građane. Međutim iz iskustva znam da policija nekada dok ne dobije saglasnost od vrha policije gde uglavnom sede politički usmereni i orjnetisani rukovodioci, ne može da preduzme nikakve mere“, istakla je Radovanović

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare