Radulović o slučaju Petnica: Zaštitom nasilnika produbljuju se rane žrtava

Vesti 24. jun 202114:26 > 14:33 3 komentara
Milena Radulović
You Tube/Nova S

Milena Radulović, jedna od žrtava seksualnog nasilja od strane profesora glume Miroslava Mike Aleksića, povodom zlostavljanja devojaka u Istraživačkoj stanici Petnica na svom Instagram profilu pružila je podršku žrtvama, rekavši da se zaštitom nasilnika samo produblju rane devojaka koje su se osmelile da ispričaju šta su doživele.

Inače, žrtve seksualnog nasija u Petnici ispričale su za nedeljnik Vreme da su se na ovaj korak osmelile nakon što je u javnosti obelodanjen slučaj seksualnog napastvovanja za koje se tereti Aleksić.

povezane vesti

„Krajnje je vreme da se celokupno društvo otrgne iz pakla oko nas i hitno da se probudi iz stogodišnjeg sna. Vreme je da se konačno svi osveste. Da žrtvi nasilja ne postavljaju glupa pitanja, ne veruju i kao u ovom slučaju – ne preduzmu ništa i time stanu na stranu nasilnika. Štiteći nasilnika samo su produbljene rane ovih devojaka. Sve smo mi kroz godine bili svedoci tih ‘odraslih’ ukoronjenih u nekom sistemu koji baš i ne žele da snose odgovornost, da se mešaju, ‘preseku’. Obično, na kraju tog procesa, kad želiš nešto da preuzmeš, svi ne znaju kako, ili kažu – vi to morate nekako same. Mi, devojke, devojčice, na kraju žrtve s dubokim ranama na duši, treba da pobedimo ne samo tog čoveka, nego da budemo jače od celog sistema. Da nije to malo apsurdno? Evo, jesmo“, objavila je Milena Radulović u svojoj objavi na Instagramu.

„Svaka čast, najjače ste. Nije me rasplakala samo vaša priča, već i vaš neverovatan podvig. S vama sam“, navodi ona, a prenosi „Nova.rs“.

Podsetimo, za slučaj Miroslava Aleksića saznalo se nakon što je glumica Milena Radulović odlučila da javno progovori o svemu što je doživela u školi glume. Nakon nje, nekoliko devojaka se osmelilo da progovori o zlostavljanju.

Aleksić se tereti za nekoliko krivičnih dela silovanja i nedozvoljenih polnih radnji.

Podsećamo, nedeljnik „Vreme“ objavio je ispovesti pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. godine doživele seksualno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica. Navedeno je da je reč o prinudi maloletnih i tek punoletnih devojaka na fotografisanje bez odeće, a metode nasilnika kretale su se od manipulacije žrtvama, do otvorene prisile na ispijanje alkohola, ucene, pretnje…

Screenshot/Instagram/mileena_radulovic