Vučić: Samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike srpskog naroda na KiM

Vesti 15. sep 202114:20 > 15:31 6 komentara
Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržao je Srpsku listu i njene kandidate za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i istakao da samo ona okuplja autentične predstavnike srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Vučić je sa članovima Predsedništva Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji, ekonomskom položaju srpskog naroda na prostoru pokrajine, kao i o kršenju Briselskog sporazuma od strane prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću, navodi se u saopštenju.

Čelnici Srpske liste izrazili su zadovoljstvo i istakli značaj što se današnji sastanak održava baš na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Oni su informisali Vučića o svim problemima u sprovođenju, ali i o kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa i izrazili zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i pretnji uvođenjem reciprociteta prema srpskom narodu.

Na sastanku je istaknuto da bi takvi koraci protiv Srba vratili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji deset godina unazad.

Oni su zamolili Vučića za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na prostoru Kosova i Metohije, kao i za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina, dodaje se u saopštenju.

Vučić je obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć i da će narednih dana tim povodom održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

Rakić: Kandidati Srpske liste za gradonačelnike dobili punu podršku Vučića

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da su na današnjem sastanku u Predsedništvu Srbije, kandidati te liste na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, dobili „punu podršku“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rakić je posle sastanka rekao da su sa Vučićem razgovarali i o bezbednosnom i ekonomskom položaju Srba na Kosovu i Metohiji, kao i o nastavku dijaloga sa Prištinom.

„Dijalog i potreba za kompromisnim rešenjem je ono što je neupitno ali je pitanje koliko je druga strana iskrena u tom procesu. Kad nemamo dijalog, na terenu imamo fizičke napade na Srbe, na njihovu imovinu i na SPC“, rekao je predsednik Srpske liste.

Dodao je da u narednih deset dana očekuje novi sastanak sa Vučićem na temu ekonomske pomoći Srbima sa Kosova i Metohije koji nemaju redovna primanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare