Rakić sa komandantom Kfora: Srbi se neće odreći registarskih tablica

Vesti 26. okt 202217:43 37 komentara
Tanjug/Kancelarija za javnu komunikaciju/Ministarstvo za zajednice i povratak

Predsednik Srpske liste Goran Rakić preneo je komandantu Kfora na Kosovu Angelu Mikelu Ristućiju da se Srbi neće odreći registarskih tablica koje koriste.

Rakić je saopštio da je sa sa Ristučijem i komandantom baze „Bondstil“ u Uroševcu Kristoferom Samulskim razgovarao o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na kosovske, za šta rok ističe 31. oktobra.

Povezane vesti

„Jasno je poslata poruka da se Srbi neće odreći tablica koje su do sada koristili, jer su one legalne i legitimne, kao i da postoji opravdana zabrinutost zbog dalje reakcije Prištine povodom toga“, naveo je on.

Ocenio je da je „bezbednosna situacija nestabilna“ te da, kako je je dodao, treba učiniti sve da se otvorena pitanja Beograda i Prištine rešavaju isključivo dijalogom, jer će jedino tako primena biti podržana.

Od KFOR-a je zatražio da obezbedi mir i stabilnost, te da „preduzmu sve kako bi se sačuvalo bezbedno okruženje i sloboda kretanja“.

Briselski sporazum o slobodi kretanja između Kosova i Srbije postignut je 2011. i predviđao je da se na Kosovu koriste samo registarske tablice sa oznakama RKS (Republika Kosovo) ili KS (Kosovo, statusno neutralne).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare