Rakić: Sin Nenada Rašića povređen u „privatnom sukobu“ mladića

Vesti 23. feb 202111:43 59 komentara
screenshot/Tanjug

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ocenio je danas da je tuča dve grupe mladića, u kojoj je povređeno više njih, među kojima i sin Nenada Rašića, privatni sukob tih mladića i da nema apsolutno nikakve veze sa političkim delovanjem njegovog oca.

U saopštenju se navodi da to znaju i svi u Gračanici, pa i predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković i političar Nenad Rašić.

povezane vesti

On je u saopštenju Radu Trajković i Rašića doveo u vezu sa predsednikom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, kojeg je nazvao njihovim mentorom.

Rakić je rekao da su oni incident zloupotrebili i pokušali da lažima uzdrmaju slogu srpskog naroda, a sebi zarade meste „pod Kurtijevim skutima“ prikazujući incident kao politički.

„Poštovani građani, kao predsednik Srpske liste, institucije kojoj na svakim izborima dajete svoje poverenje imao sam obavezu da vam detaljno predstavim o čemu se konkretno radi, ali i da apelujem na sve vas da budete uzdržani, verujete svojoj državi i svojoj Srpskoj listi. Ovo naglašavam jer sam svestan da se na ovome neće završiti, i da će se nastaviti sa pritiscima, izmišljotinama i lažima jer srpsko jedinstvo je bedem našeg opstanka, i ono što najviše smeta našim neprijateljima. Zato su ovih dana na meti Кurtija i njegovih podrepaša predsednik Aleksandar Vučić i Srpska lista“, navodi Rakić.

„Кurti je svestan da neće ispuniti svoja obećanja iz kampanje, jer se populizmom ne unapređuje život građana, niti se rešavaju problemi, zato će nastaviti da vrši pritisak na srpski narod, a mi moramo biti svesni svoje odgovornosti i ne smemo dozvoliti da nas isprovociraju“, dodaje se u saopštenju.

On je pozvao Srbe na jedinstvo i slogu, kao na izborima održanim 14. februara.

Nikola Rašić (18) pretučen je juče u dvorištu gimnazije u Lapljem Selu i nanete su mu teške povrede, a kosovska policija saopštila je da je u vezi s tim slučajem uhapsila osam osoba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare