Rama o Kurtiju: Ohrabrio sam prijatelja oko samouprave za Srbe

Vesti 26. mar 202316:27 2 komentara
Armend NIMANI / AFP

Vlade Kosova i Albanije održaće u junu sledeću zajedničku sednicu, najavaio je albanski premijer Edi Rama posle sastanka s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, s kojim je razgovarao "o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije", javlja Albanian post.

Rama je na Fejsbuku obajvio da je sa svojim „specijalnim prijateljem“ na ručku „detaljno razgovarao o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije“.

„Izrazio sam sve svoje simpatije Aljbinu zbog hrabrosti i realizma sa kojima je preduzeo važne korake ka normalizaciji odnosa sa Srbijom“, naveo je Rama.

On je, kako se navodi u saopštenju, ohrabrio svog kolegu da preduzme dalje korake, bilo za garanciju srpskih opština u okviru udruženja koje garantuje samoupravu srpskoj zajednici, bilo za delovanje uz neophodne garancije srpskoj zajednici.

„Uverio sam ga da u ovom teškom procesu ima moju punu podršku“, naglasio je Rama.

Dvojica lidera nakon sastanka iza zatvorenih vrata nisu dala izjave za medije.

Premijer Kosova je u sličnoj poseti boravio 13. oktobra prošle godine, podseća albanski portal.

Ranije danas Kurti se sastao i sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem i predsednicom parlamenta te zemlje Linditom Nikolom, od kojih je dobio podršku za evropski plan o dijalogu Kosova i Srbije, objavio je Albanian post.

Komentari (2)

Vidi sve komentare