Rašić: Moj sin sigurno nije znao da je tuča organizovana

Vesti 24. feb 202119:3367 komentara
Izvor: N1

Političar sa Kosova Nenad Rašić, čiji je sin u tuči u Lapljem selu zadobio teške telesne povrede, kaže da je siguran u to da njegov sin nije imao saznanja da će doći do tuče, te da se ne mogu „upoređivati dve grupe“ – jedna koju su činili „goloruki učenici koji su izlazili iz škole“, a druga – mladići od kojih su neki završili školu pre više godine i koji su ih čekali naoružani hladnim oružjem. On je demantovao je navode predsednika Srbije, Aleksandra Vučića da škola nije radila tog ponedeljka kada je i došlo do tuče.

Otac povređenog mladića – političar Nenad Rašić u izjavi za KoSSev danas je ponovio da ne želi da prejudicira i da čeka završetak istrage i sudskog postupka.

povezane vesti

Međutim, kako kaže, ukolko se ispostavi da je tuča bila dogovorena, njegov sin sigurno nije bio upoznat sa tim.

„Pokazao mi je sa Fejsbuka objave i slike u kojem mu je rečeno bilo, a on je sve vreme mislio da je šala. Jer mu je prvooptuženi – maloletnik koji sad simulira neku povredu, rekao – ‘čekamo vas sutra’. Moj sin se nasmejao, misleći da je to bila šala. On uopšte nije imao pretpostavku da bi tako nešto moglo da bude organizovano“, kaže za KoSSev Rašić.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije da je reč o zakazanoj tuči mladića 20 na 20, Rašić kaže da je u grupi koja je napala njegovog sina i njegove drugove bilo i onih koji su završili srednju školu pre više godina, te postavlja pitanje:

„Šta će deca koja su završila školu ispred škole sa bokserima i čekićima?! Čak i da se ispostavi da je neko iz jedne i druge grupe zakazivao nešto, to ne znači da deca iz drugih škola, ili deca koja su završila školu, imaju razloga da budu ispred škole sa pajserima, čekićima, bokserima“.

Ponovivši da ne želi da prejudicira, stavio je akcenat na to da je tuča najavljivanja od strane, kako je rekao, „jedne grupacije“ na društvenim mrežama.

„Treća poruka verovatno ukazuje na to da se jedna grupa spremala, a druga verovatno ne. E sad, ako se to desi, da ste vi na neki način spremni, a neka druga grupa izlazi iz škole, to je meni napad na učenike koji izlaze iz škole. Ja moram da gledam iz tog ugla, jer je to jedino racionalno i normalno. Moj sin nije imao bokser, nije imao štanglu, nijedan od njegove, hajde nazovimo je, uslovno rečeno, grupe, nije imao nijedno sredstvo ni hladno oružje koji su ovi drugi imali“, dodao je Rašić.

Upravo zato, kako kaže, nemoguće je poistovećivati dve grupe – „mora da postoji jasna razlika“.

Rašić demantovao Vučića – nije tačno da nije radila škola u ponedeljak

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sinoć je, komentarišući incident u Lapljem Selu izjavio da ima saznanja o tome kako se sve odigralo – „ko je zakazivao tuču, ko se sa kim posvađao, kako je tekla svađa oko devojke“.

Rašić danas za KoSSev ne isključuje mogućnost da je prethodno bilo razmirica.

„Klinci su to, verovatno da jeste, to je normalno da ima nekih razmirica u smislu – sviđa mi se ona devojka ili ova, ali je bitno činjenično stanje, da je ovaj udario mog sina bokserom, to je hladno oružje, naneo mu je teške telesne povrede“.

Vučić je ujedno sinoć izjavio da u ponedeljak nije radila škola, već da je bila online nastava, tako da je sin Nenada Rašića s namerom došao na zakazanu tuču.

Rašić demantuje ove navode, kaže da se može lako zaključiti da je nastave bilo na osnovu toga da je pored dečaka, ispred škole bilo i devojčica.

„Na žalost na onom snimku se vidi sa strane puno devojčica, tj. dece koja su izašla iz škole. Sad još ako Vučić oceni da je normalna procedura da i devojčice učestvuju u tim organizovanim tučama onda stvarno je prevazišao sebe“.

„Od jednog takvog duhovnog čoveka očekivao bih mnogo mnogo više“

Iguman manastira Visoki Dečani, Sava Janjić koji je u ponedeljak osudio napad na sina Nenada Rašića, danas se ponovo oglasio i poručio da je iz „proverenih informacija“ Kosovske policije i „obaveštenih“ međunarodnih izvora saznao da se u ponedeljak u Lapljem Selu nije dogodio „linč“, kako je sam to prethodno opisao, već da je reč o sukobu „dve grupe politički suprotstavljenih mladića“.

Janjić takođe tvrdi da je Nenad Rašić neposredno nakon incidenta sa liderima kosovskih Albanaca „dogovorio spin o navodnom linču zbog političkih razloga i time obmanuo javnost“.

Ujedno je poručio da mu je žao što je lično bio „obmanut ovim spinom koji samo pokazuje koliko su mladi izloženi političkim igrama neodgovornih ljudi koji se bave politikom zbog borbe za moć i pohlepe, a ne iz brige za srpski narod“.

Kako je dodao, ovi navodi nemaju veze sa podrškom bilo kojoj političkoj opciji jer „kao Crkva ostajemo čuvar duhovnog jedinstva svih Srba za čiji se opstanak borimo“.

Nenad Rašić je, uprkos tome što mu je novinar KoSSev portala u više navrata ponovio da je ove navode izneo iguman manastira Visoki Dečani, Sava Janjić u objavi na Fejsbuku, izrazio sumnju da su to njegove reči i odbijao da ih prokomentariše.

Međutim, nakon što je u toku razgovora pročitao izjavu igumana Visokih Dečana u medijima, kratko je poručio:

„Ako je ovo tačno, mada sumnjam, mogu da Vam kažem da je žalosno što tako nešto može da pomisli da bih radio na spinu, maltene, koristeći svog sina kao žrtvu. Od jednog takvog duhovnog čoveka očekivao bih mnogo, mnogo više, to je sve što imam da kažem“.

Podsetimo, u ponedeljak je ispred škole u Lapljem Selu došlo do tuče u kojoj je povređeno više lica, a među kojima je i sin Nenada Rašića.

Komentari

Vaš komentar