Rašković Ivić premijerki: Ako dokažete da Aleksić greši, ja ću da se izvinim

Vesti 24. maj 202312:01 > 12:30 48 komentara
Tanjug/Vladimir Šporčić

Narodna poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić poručila je premijerki Ani Brnabić u Skupštini Srbije da je u petak neprimereno reagovala na izlaganje poslanika Miroslava Aleksića.

Sanda Rašković Ivić je podsetila da je Aleksić u petak u parlamentu rekao da je Milica Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje, kućni prijatelj roditelja dečaka koji je počinio ubistvo u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a da je reakcija premijerke na to bila „burna“.

„Ja o profesorki Pejović mogu da kažem sve najbolje. Ona je vredna i radna žena. Ona je i dobar doktor, ali ako je ona stvarno kučna prijateljica, i zarad nje, i zarad javnosti, bolje bi bilo da se povuče iz ‘Ribnikara’. Ako vi dokažate da nije, ja sam spremna da se izvinim“, poručila je Rašković Ivić.

Ani Brnabić je poručila da je njena reakcija na izlaganje Miroslava Aleksića bila „neprimerena i kao ženi i kao predsednica vlade, ma koliko ja razumela da ste vi od krvi i i mesa.“

„Vi bi kao predsednica Vlade morali da pokazujete poštovanje i empatiju prema svima. Imam lično jako dobro iskustvo s Vama, jer ste u trenutku moje vrlo velike životne tragedije stali uz mene i pokazli mi i empatiju i poštovanje. Dakle, vi to možete, a kao predsednica Vlade mislim da vi to morate. Ne zamerite mi i hvala Vam“, rekla je Rašković Ivić.

Brnabić: Hvala Vam od srca

Brnabić je poslanici Raškovi Ivić „zahvalila od srca“ što konstruktivno učestvuje u raspravi u prethodna četiri dana.

Odgovarajući na izlaganje poslanice Narodne stranke, premijerka je rekla da o stručnjacima ne bi trebalo javno iznositi spekulacije.

„Bilo kakvo njihovo pominjanje izaziva određenu sumnju“, rekla je Brnabić i poručila da ukoliko su poslanici Narodne stranke imali bilo kakvu sumnju, trebalo je da se jave da „rešimo to zajedno“.

Kazala je da je i tim Narodne skupštine zamolila za stenogram kako bi pogledala predloge koje je Rašković Ivić iznosila prethodnih dana, kako bi se videlo koje od tih mera mogu dodatno da se implementiraju.

„I ako vam ne smeta da Vas pozovem, zajedno sa timom vidimo kako te svtari možemo da uradimo zajedno“, poručila je.

Podsetimo, premijerka Brnabić je u petak burno reagovala na izlaganje Miroslava Aleksića, optužujući ga da napada ženu koja je vrhunski stručnjak i koja se bori za mentalno zdravlje dece. Na kraju svog izlaganja je udarila u mikrofon, nakon čega se moglo čuti kako izgovara reč „govnari“.

Brnabić je juče u Skupštini rekla da je u petak upotrebila „jednu reč u afektu“.

„Da, ljudski mislim to, i ne prema svima kako su neki tajkunski mediji jedva čekali da prenesu, nego prema tom čoveku (Miroslavu Aleksiću) i da mu nikad neću reći ‘poštovani’, jer nemam za njega poštovanja nikakvog, za njega koji je pokušao da uruši kredibilitet i integritet takve žene u ovakvom trenutku“, rekla je premijerka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare