Rašković Ivić: Tužilac zbog navoda o pedofiliji u Jagodini da pokrene istragu

Vesti 19. apr 202115:51 > 18:09 3 komentara
Sanda Rašković Ivić
Izvor: N1

Potpredsednica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić izjavila je da bi javni tužilac pod hitno morao da pokrene istragu zbog navoda o pedofiliji u Jagodini u organizaciji visokih državnih funkcionera.

„Ovo što je danas obelodanjeno na konferenciji za novinare Marinike Tepić ja sam čula pre izvesnog vremena, ali naprosto nisam mogla da poverujem u potpunu istinitost tih navoda. Ali nakon današnjeg javnog istupa čoveka koji je bio svedok svih tih bahanalija u hotelu u Končarevu, mislim da bi javni tužilac morao da pokrene istragu kako bi se cela stvar raščistila do kraja“, kazala je Rašković Ivić.

Povezane vesti

Na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić, objavljeno je video svedočenje bivšeg radnika hotela u Končarevu kod Jagodine, u kome on tvrdi da je Dragan Marković Palma podvodio maloletne devojčice a da su tim žurakama prisustvovali Ivica Dačić, Aleksandar Antić, vlasnik Knez petrola i Kopernikus televizije.

„Ako je to tačno, onda ovi ljudi ne zaslužuju ne samo da budu na najodgovornijim državnim funkcijama, nego ne bi smeli da budu ni na slobodi, a Vlada Srbije bi morala da padne u roku od 15 minuta“, rekla je Rašković Ivić.

Na pitanje kako kao psihijatar vidi to da se političari bave pedofilijom, Rašković Ivić je kazala da se u tom slučaju radi o pedofiliji koja je nastala iz osionosti sa pozicije vlasti i moći.

„Pedofilija je poremećaj nagona koji spada u psihopatologiju. Međutim, taj poremećaj ne opravdava počinioca dela i ne oslobadja ga odgovornosti. Poremećaj zahteva ne samo lečenje nego i sudski epilog“, objasnila je Rašković Ivić.

Marković je u međuvremenu saopštio da su ti navodi lažni i najavio da će sam otići u tužilaštvo, kao i da će tužiti Mariniku Tepić.

Rakić (DS): Tužilaštvo dužno da pokrene istragu o pedofiliji u Jagodini

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da pažnja javnosti po pitanju navoda o pedofiliji u Jagodini, u organizaciji visokih državnih funkcionera, mora biti usmerena na tužilaštvo koje je dužno da reaguje i pokrene istragu.

„Bojim se da u mnogim drugim opštinama širom Srbije, nasilni i uverenjem o sopstvenoj svemoći opijeni predvodnici vlasti, rade isto ono o čemu govori svedok iz Jagodine. Zbog svih žena i devojaka koje su bile njihove žrtve, svi oni kad-tad moraju da odgovaraju“, rekla je Rakić.

Ona je ocenila da je od izuzetne važnosti to što je Tepić došla u posed snimka u kome akter dešavanja u Jagodini svedoči o zlodelima koja su se do sad skrivala i dodala je da se nada da će taj snimak ohrabriti i druge žrtve da svedoče o zločinima i torturi koju su trpeli od pripadnika vladajućeg režima.

„Nekim lokalnim nasilnicima i komesarima vladajuće stranke je lako da se ugledaju na primere Palme, Jutke i sličnih nasilnika i moćnika, pogotovo zato što su gledali kako oni godinama prolaze nekažnjeno za to što rade. Jedini način da se tome stane na put jeste postojanje pravne države i institucija koje to sprečavaju i kažnjavaju bez obzira na to koji položaj zauzima nasilnik i kriminalac u partijskoj hijerarhiji“, rekla je Rakić.

Ona je dodala da kada bi institucije u Srbiji radile svoj posao – najveći broj tih kriminalaca iz režima bi odavno bio uhapšen.

„Neki nas ubeđuju da je jalovo i građanima nerazumljivo naše zalaganje za pravnu državu i vladavinu zakona, ali se i na ovom slučaju vidi da mi govorimo o suštini i upravo o životnim pitanjima. Očigledno je da pravna država i snažne institucije, koje štite građane u Srbiji, neće postojati dok ne smenimo ovaj kriminalizovan, nasilan i do srži korumpiran režim“, navela je zamenica predsednika DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare