Rasprava otvorena uvredama, o dnevnom redu tek posle četiri sata svađanja

Vesti 23. dec 202219:11 3 komentara

Spisak poslanika Samoopredeljenja upleo se i u skupštinsku raspravu o izmenama Zakona o naplati takse za javne medijske servise. Međutim, ne zbog toga što je prištinski poslanik optužbe o vezi između kriminalaca i Srpske liste izneo bez dokaza, već zato što je dva imena sa tog spiska pomenuo i opozicioni poslanik Borislav Novaković. Vladajući poslanici Novakovića su optužili da radi isto što i, kako su rekli, "ekstremni Albanci" sa Kosova.

Rasprava o izmenama Zakona o plaćanju takse za medijske servise, drugog dana otvorena je, sada već uobičajeno, uvredama.

„Bili ste u obavezi da opomenete prethodnog govornika, inače istaknutog učesnika Farme i emotivnog partnera gospodina Atlagića, da se pridržava teme“, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta iz Zajedno-Moramo.

„Ovde je jedan poslanik čiji je nadimak Rubin. On je meni prošli put pustio jedno pet poruka vrlo sadržine u prilog nekoj orjenaticiji u kojoj ja nisam. Ja preporučujem da mi date reč i da mu ja saopštim da ću mu ja nači nekoga sa sela ko je te orjentacije, ja ne mogu, al sad vidim zašto su mu izlizane pantalone na kolenima“, kaže poslanik naprednjaka Marijan Rističević.

POVEZANE VESTI:

Sevale su tako više od dva sata uvredljive varnice. I jedna po jedna, do one koja je izazvala požar.

„Dozvolite mi da vam pokažem sliku i zamoliću vas da mi prokomentarišete. Dakle, gospodine Martinoviću, na ovoj slici su Zvonko Veselinović i Andrej Vučić. Da li tužioci, policajci i sudije su ohrabreni ovim ili su obeshrabreni. Da li je poruka da mogu da sude pošteno i neperistrasno, nezavisno od toga ko se kako zove ili će morati da vode računa jer je poruka ove slike da je Zvonko Veselinović zaštićena osoba“, rekao je Borislav Novaković poslanik Narodne stranke.

Nije dobio odgovor, već kontranapad. Prvi je u akciju krenuo šef naprednjaka.

„Jedan drugi poslanik radi isto ono što je radio Bora Novaković ovde u ovom parlamentu, Kurtijev poslanik, Samoopredeljenja Armed Muja“, kaže šef poslanika naprednjaka Milenko Jovanov.

A onda se u diskusiju uključio i ministar Martinović, koji je ponovo bio poslanik Martinović.

„Pročitaću spisak poslanika. Pod jedan, Civilna zaštita koja je formirana od strane Gorana Rakića, Igora Simića, Slavka Simića, Miloša Perovića, Nenada Đurića i Stevana Pavičevića, Severna brigada, formirana od strane Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i Radule Stevića. Pod tri, ekstremističke“, rekao je ministar državne uprave Aleksandar Martinović.

Usledio je drugi pokušaj, pa treći, pa i ministrov odgovor Bori Novakoviću.

„Pa mogu da vam kažem samo sram vas bilo zato što radite isto ono što rade ovi najekstremniji Albanci na Kosovu i Metohiji“, rekao je Martinović.

„Najpre su u parlament uveli Veljka Belivuka, a sada nastavljaju sa tezama Aljbina Kurtija“, dodao je Jovanov.

„On ne brani srpski narod, Zvonko Veselinović živi u Novom Sadu i obrće ogromne pare“, kaže Novaković.

Tek popodne, skoro četiri sata od početka sednice, na red je došlo i ono što je na dnevnom redu – izmene dva zakona, o plaćanju takse javnim servisima, i o državnim službenicima.

Komentari (3)

Vidi sve komentare