Reakcija FBD na izjavu Vulina: Zloupotrebljava funkciju ministra i sajt MUP-a

Vesti 21. apr 202208:25 > 18:09 7 komentara
ALEKSANDAR VULIN
Tanjug/Miloš Milivojević

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) je oštro kritikovao način na koji je Aleksandar Vulin, "kao manjinski koalicioni partner vlasti", plasirao političku izjavu, navodeći da je to zloupotreba internet stranice Ministarstva unutrašnjih poslova i funkcije ministra.

Pročitajte još:

FBD je u saopštenju istakao da „ono što je najspornije“ u izjavi Vulina nije njen sadržaj koji, „polazeći od toga ko izjavu daje, nije ni mogao biti drugačiji“, već način na koji je ta izjava plasirana u javnost.

Navedeno je da Vulin poruku plasirao kao manjinski koalicioni partner vlasti „i da njom direktno vrši pritisak na formiranje i politiku buduće vlade“.

Ukazano je da on „to ne čini kao predsednik stranke, već sa pozicije ministra u tehničkom mandatu“, te ocenjeno da „time Vulin direktno zloupotrebljava društvenu i medijsku vidljivost MUP“.

FBD smatra i da plasiranje izjave Vulina „predstavlja krunski dokaz da u ovom izuzetno politički delikatnom trenutku po Srbiju on ne može i ne sme biti u razmatranju za člana buduće vlade ili u državnoj službi“, ukoliko Srbija nastavlja svoj put ka EU.

Ova reakcija FBD je na jučerašnju Vulinovu izjavu da „nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta (EP)“.

U saopštenju MUP-a je preneta Vulinova izjava, povodom vesti da će EP usvojiti Rezoluciju kojom će od Srbije tražiti da uvede sankcije Rusiji, i poziv poslanicima Evropskog parlamenta „da nastave s politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare