Rebić, Milenković i Mitić pozvani na saslušanje zbog slučaja Jovanjica

Vesti 08. okt 202114:07 > 14:37 92 komentara
MUP Srbije

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a pozvao je na saslušanje direktora policije Vladimira Rebića, načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića i šefa operative Dušana Mitića.

Razlog je slučaj Jovanjica, koji se posle intervjua prvooptuženog Predraga Koluvije sa njegovim advokatom Vladimirom Đukanovićem ponovo pokrenuo u javnosti.

Rebić je prošle nedelje izjavio da su besmislene tvrdnje Koluvije da je nezakonito uhapšen i da su pripadnici policije na njega vršili pritisak da za uzgoj marihuane na plantaži Jovanjica okrivi brata predsednika države Andreja Vučića i biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića. On je podsetio da su pripadnici policije koji su vodli predmet „Jovanjica“ – Slobodan Milenković, Dušan Mitić i Dejan Kovačević – prošli poligraf, i istakao da im on u potpunosti veruje.

Ovo je treći put da su od inspektora Milenkovića i Mitića tražili poligrafsko ispitivanje, iako je prethodna dva puta tokom testiranja detektoru laži utvrđeno da inspektori govore istinu kada odgovaraju na pitanja o tom slučaju.

Kako N1 saznaje, inspektori su odbili da ih treći put poligrafski testiraju.

Inače, isti dan na saslušanje u Službu Unutrašnje Kontrole (SUK) je pozvana i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, ali na temu prisluškivanja predsednika. SUK je pod direktnom kontrolom ministra policije.

Podsetimo, zbog slučaja Jovanjica predsednik Aleksandar Vučić mesecima nudi da i on ide na poligrafsko ispitivanje. Nedavno je to ponudio i Koluvija, ali do sada taj poziv oni nisu dobili. Istinitost iskaza se za sada traži samo od policajaca koji su već dva puta takve iskaze davali.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare