Rebić: Preseći finansijske kanale Belivuka, pratili smo otkrivanje spomenika

Vesti 09. feb 202120:33 > 21:57 23 komentara
N1

Direktor Policije Srbije, Vladimir Rebić, izjavio je da je u istrazi uhapšene kriminalne grupe Veljka Belivuka najvažnije preseći njene finansijske kanale, ali da ne može da iznese detalje da ne bi ugrozio istragu.

„Očekuje nas ono što je najvažnije – da kontrolišemo finansijske tokove i isečemo finansijske kanale da ne bi vodje kriminalne grupe mogle iz zatvora da obavljaju delatnost kojom se bave“, rekao je Rebić u emisiji RTS „Oko“.

POVEZANE VESTI

Govoreći o tvrdnji medija da su na deponiji u Vinči ljudske kosti koje se dovode u vezu sa Belivukovom kriminalnom grupom, Rebić je rekao da nije potvrdjeno da su ljudske, već su životinjske, ali se istraga nastavlja.

Rebić je naveo da je 2017. godina, kada je ubijen Vlastimir Milošević, bila ključna za uspon Veljka Belivuka i rekao da je policija našla dokaze što je ukazivalo da je Belivuk učinio to krivično delo, ali „na volšeban način – po mom mišljenju, pala je optužnica“.

Rebić je rekao da ga je sramota što je Belivukova gripa imala podršku iz policije i ukazao da unutrašnja kontrola radi na tome.

Direktor Policije je rekao da su pratili otvaranje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu jer su obaveštajni podaci ukazivali na to da će se pokušati atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Verujem da bi sve ostalo na pokušaju, a na kraju smo uspeli da imamo ljude koji su u pritvoru, oduzeto je oružje“, rekao je Rebić.

Komentari (23)

Vidi sve komentare