(Re)konstrukcija: “Da smo hteli da budemo plaćeni, dovoljan bi bio Rio Tinto”

Vesti 27. nov 202214:43 30 komentara
N1

Lider pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da predsednik Aleksandar Vučić “kuva javno mnjenje” da bi promenio stav građana prema rudniku litijuma, dodavši da Vučić u javnost “uvek prvo pušta razne Krstiće, Mitroviće, Mariće”, jer nema hrabrosti da stane iza stava.

Pročitajte još:

“On sada pokušava javno mnjenje da skuva, prema istraživanjima koje smo radili ni njegovo biračko telo nije za ovu temu”, rekao je Manojlović u emisiji (Re)konstrukcija na N1.

Marijana Petković iz udruženja “Ne damo Jadar” odbacila je optužbe provladinih medija da su aktivisti koji se bore protiv izgradnje rudnika litijuma “strani plaćenici”.

“Da smo hteli da budemo plaćeni, pa dovoljan bi bio Rio Tinto”, rekla je Petković.

Profesorka hemije Nada Bakić izjavila je da nova ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović nije izjavila ništa novo u odnosu na prethodnicu.

Istakla je da je do zagađenja došlo još kad su se radile istražne bušotine i da je analiza pokazala da je u vodi bila prevelika koncentracija kalijum permanganata, što je , kako je kazala, ukazivalo na visoku koncentraciju kancerogenih organiskih materija.

“Ako se rudnik otvori ovde nam života nema, svi treba da idu”, rekla je Bakić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare