REM objavio javni konkurs za petu frekvenciju

Vesti 10. avg 202214:02 > 15:22 34 komentara
REM, Regulatorno telo za elektronske medije
N1

Savet REM-a raspisao je konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.

Povezane vesti

„Savet REM-a, na sednici održanoj 29. jula 2022. godine, doneo je odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestričkog digitalnog prenosa za područje cele Republike Srbije. Takođe, Savet REM-a je na istoj sednici doneo odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestričkog digitalnog prenosa sa alotmenta Avala i medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa na području regiona Grada Beograda“, navodi se na sajtu REM.

REM je, naime, doneo odluku o raspisivanju javnog konkursa za petu nacionalnu frekvenciju koju je pre deset godina izgubila televizija Avala.

Predsednica REM-a Olivera Zekić prethodno je navela da je procedura za dodelu pete nacionalne frekvencije ista kao i na prethodnom konkursu. Televizije koje ranije nisu prošle, moraju ponovo da se prijave ako žele da budu kandidati za nacionalnu frekvenciju.

Savet REM-a je dodelio nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, Hepi i B92.

Radijske nacionalne frekvencije dobili su Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare