Reporter N1: Fokus potrage za telom Danke i dalje selo Zlot, mediji prenose da je sahrana brata D.D. sutra

Vesti 10. apr 202412:46 > 15:25 22 komentara

Fokus potrage za telom Danke Ilić i danas je, kao i juče, selo Zlot, tačnije okruženje, atari, ali i šumsko-brdoviti predeli oko sela, javlja reporter N1. Sahrana brata osumnjičenog je sutra, prenose mediji.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora, kao i policijski službenici PU Bor, pregledaju okolinu kuće jednog od osumnjičenih, ispražnjen je i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini. Iza potoka se nalazi još tri rezervoara ili bunara, danas rade na tim lokacijama, saopštio je MUP.

Pregledano je i staro groblje i sira okolina novog groblja u selu Zlot.

Mediji prenose da će sahrana brata osumnjičenog ipak biti sutra.

Ekipa N1 danas je od timova koji pretražuju teren srela samo tri vozila vatrogasaca spasilaca i jedno vozilo policije koje dežura ispred kuće osumnjičenog D.D.

„Sreli smo vatrogasce spasioce koje smo pitali koji region će pretraživati, ali nam nisu otkrili tu informaciju“, preneo je ranije danas reporter N1, koji je podsetio da su poslednjih 15 dana, od kada je trajala potraga za devojčicom i sedam dana od kada se traga za njenim telom, novinari bili pomalo naporni i da nije čudo da spasioci žele da sačuvaju diskreciju.

Prvobitno ni u MUP-u za N1 nisu mogli da daju konkretnije informacije.

Informacije se daju na kašičicu, a otežavajuća okolnost je i što se potraga odvija u predelu koji je pod šumom i nepristupačan je, naveo je reporter N1.

Dvojica muškaraca koji su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić i dalje ne otkrivaju informaciju gde su premestili telo, ne žele da sarađuju, niti da kažu gde su ga na kraju ostavili.

Ispred kuće osumnjičenog D.D. i dalje je policija, oni čuvaju kuću i nalaze se ispred kapije.

Tanjug/Vladimir Šporčić
Tanjug/Vladimir Šporčić
Tanjug/Vladimir Šporčić
Tanjug/Vladimir Šporčić
Tanjug/Vladimir Šporčić

Inače patrola policije i jutros je dežurala ispred kuće D.D. U kući se nalazila njegova majka.

Kada se juče pretraživala kuća, u jednom momentu majci D.D. je pozlilo i morala je hitna pomoć da reaguje.

Ukupno 20 minuta trajala je pretraga, a osim kuće pretraženi su i okolni objekti, septička jama i jedan bunar za vodu. Međutim, policija nije pronašla ništa što bi moglo da ukaže gde se nalazi telo devojčice.

Sve u svemu, sedam dana od početka potrage, malo je napretka u traganju za telom, a otežavajuća okolnost je brdsko planinski predeo i otežan prilaz terenu. Svuda u okolini je šuma.

Pripadnici policije pretraživali su prethodnih dana Lazarev kanjon i Lazarevu pećinu, kao i korito Zlotske reke. Još nema informacija koji će se delovi danas pregledati, a očekuje se da MUP o tome obavesti javnost u narednih sat-dva.

Podsetimo, Danka Ilić je ubijena 26. marta, kada je neopaženo izašla iz dvorišta imanja u Banjskom polju, na kom je bila sa majkom i bratom. Potraga za njenim telom do sada je izvršena na imanju osumnjičenih, u selu Zlot u kom je D.D. nastanjen, lokalnom Novom groblju, deponiji na Starobanjskom putu i okolini. Do sada, makar prema zvaničnim informacijama, nijedan trag nije pronađen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare