Reporter N1 po klimavim pločama na Savskom trgu, nepoznato dokle seže šupljina

Vesti 20. feb 202309:28 58 komentara

Ekipa N1 obišla je rupu koja se otvorila na Savskm trgu u Beogradu, kada su se urušile ploče i otkrile neobičnu situaciju - da su umesto na podlogu postavljene na stubiće. Reporter N1 kaže da se klimaju i ploče koje se nalaze izvan zaštitne ograde i da se ne bi usudio da skoči po njima zbog mogućnosti da i one propadnu. Branislav Dimitrijević iz Pokreta Ne davimo Beograd ističe da je ova rupa spomenik gradskim vlastima.

Pročitajte još:

Nadležni se još nisu oglasili o neobičnom slučaju na Savskom trgu ispred nekadašnje Glavne železničke stanice u Beogradu i objasnili zašto su ploče postavljene na stubiće, umesto na čvrstu podlogu. Reporter N1 kaže da se klimaju i nestabilne su i ploče koje su izvan ograđene rupe, a da se u šupljini koja se otvorila urušavanjem u jednom delu vidi zid.

Očevici koji su u vreme događaja bili na taksi stanici, kažu za N1 da je rupa nastala kada je kroz pločnik propao zadnji deo vozila za dostavu. Navode da kombi vozila tu stalno prolaze ka kioscima brze hrane na BAS-ovoj stanici i da je policija posle incidenta obavila uviđaj i obezbedila mesto za pešake.

Branislav Dimitrijević iz Pokreta Ne davimo Beograd rekao je za N1 da pretpostavlja da je bila ideja da se na tom mestu nalazi fontana.

„Trebalo bi da ostane kao spomenik, ovo jeste spomenik gradske vlasti. Pretpostavljam da je ovde bila ideja za fontanu, neko je uzeo pare za to. Nije se realizovalo i onda su to na brzinu zatvorili“, rekao je Dimitrijević.

On ističe da je problem u tome što ovo nije usamljen slučaj i da više nije reč o lošem izvođenju radova, već o političkoj odgovornosti za ugovaranje poslova bez tendera i angažovanje neadekvatnih izvođača radova.

„Najlakše je svesti odgovornost samo na izođače, ali njih je neko izabrao. Neko treba da nadzire radove. Nemamo sisteme nadzora, nemamo procedure kako se radi, niti imamo pozivanje stručne javnosti“, rekao je Dimitrijević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare