Rešenje testa iz srpskog jezika

Vesti 23. jun 202112:35 > 12:56 12 komentara
Tanjug/ Sava Radovanović

Pogledajte rešenja testa iz srpskog jezika sa male mature koje je objavljeno na sajtu Ministarstva prosvete.

Rešenja testova za ostale, maternje jezike, pogledajte na ovom linku.

 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da do sada nije dobilo povratne informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura, ali i da dalje postoji stalna komunikacija sa okružnim upisnim komisijama, supervizorima i ostalim ključnim akterima u procesu sprovođenja završnog ispita.

Izlaznost na ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, prema pristiglim podacima iz školskih uprava je 98,55 odsto, navedeno je u saopštenju.

Učenici, drugog dana završnog ispita, u četvrtak, 24. juna 2021. godine od 9 do 11 časova polažu test iz matematike, dok će u petak, 25. juna 2021. godine polagati kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula 2021. godine.

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko portala https://mojasrednjaskola.gov.rs/ je od 26. juna do 3. jula 2021. godine, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi je 3. i 4. jula 2021. godine.

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 11. jula 2021. godine.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Komentari (12)

Vidi sve komentare