Revakcinacija od srede u Šumadijskom okrugu, danas vakcinacija „Sputnjikom V“

Vesti 09. feb 202108:56 > 16:44 0 komentara
Valjevo, vakcinacija
N1

Imunizacija stanovništva drugom dozom vakcine (revakcinacija) protiv koronavirusa startuje sutra u Šumadijskoom okrugu, saznaje N1 u kragujevačkom Domu zdravlja.

„Drugu dozu vakcine od srede primaće građani na tri vakcinalna punkta u Kragujevcu. Hali sportova u Velikom parku, Zdravstvenoj stanici broj pet i u Zastavinoj medicini rada. Revakcinacija je pre podne na istim mestima gde su građani dobili prvu dozu, a popodne za prve vakcinacije, kada pristignu“, kaže za N1 Danijela Petrović PR Doma zdravlja Kragujevac.

Petrović dodaje da če danas 600 ruskoh vakcina dobiti građani starosti od 55 do 59 godina, koji su se prijavili preko euprave, a reč je o cepivu preostalom od vakcinacije medicinskih radnika u Šumadijskom okrugu.

„Građani ne moraju da brinu za drugu dozu vakcine, čak iako ne dođu baš tačno na dan određene druge vakcinacije. Za njih se čuva druga doza“, zaključuje Danijela Petrović.

U Kragujevcu je vakcinisano 350 zaposlenih u Domu zdravlja i oko 850 zdravstvenih radnika u Kliničkom centu Kragujevac, koji su imunizovani vakcinama Fajzer, Sputnik V i Sinofarm.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!