Režimski tabloidi pomešali spremačice sa studentima u Studenjaku

Vesti 25. maj 202423:00 26 komentara
N1 / Sara Sekulić

Režimski mediji su pisali o tome kako se širom Srbije viore srpske zastave sa ciljem da pokažemo da "ne prihvatamo sramanu rezoluciju koja za cilj ima da nas žigoše kao genocidaše". Među njima, kako navode, prednjače studenti koji su okačili "više od 1.000 zastava na svojim domovima".

Situacija na terenu je ipak malo drugačija od onoga što režimski mediji pišu. Studentski domovi zaista jesu bili okićeni srpskim zastavama i to je jedino istina od svega što je napisano u tabloidima, piše Danas.

Pročitajte još:

Da su kolege iz režimskih medija malo „zagrebale“ ispod površine i pitali neke studente da li su oni okačili zastave, možda bi shvatili da studenti nemaju nikakve veze sa ovom dosetkom, a mogli su i da pročitaju Danasov tekst koji se upravo bavio ovom temom.

Danas je juče pisao o ovoj pojavi, međutim, redakciji su se studenti sami javili i objasnili kako su zastave završile na prozorima njihovih studentskih soba.

Jedan od stanara Studenjaka koji se juče javio redakciji Danasa rekao je da su mu juče ujutru, dok je još ležao u krevetu, u sobu ušle čistačice i postavile zastavu na terasu.

„Pitao sam ih da li mora, one su rekle da mora i da nije do njih. Nisu mi ništa odgovorile kada sam pitao zbog čega postavljaju zastavu, izvinile su se i izašle iz sobe. Videlo se da je i njima neprijatno“, rekao je student koji živi u Studentskom gradu.

Stanarka Studentskog doma „Karaburma“, takođe se javila redakciji Danasa, te navela da su i u njihovom domu na terasama istaknute srpske zastave.

Jedina razlika je što studentima, koji žive u ovom domu niko nije ulazio u sobe, zastave nisu postavljene na privatnim terasama, već zajedničkim.

Nije zlato sve što sja, pa tako ni student nije isto što i spremačica kojoj je naređeno da „ukrašava“ prozore Studenjaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare