Riha: Verujem da Stefanović ima nešto u fioci što ga čuva na poziciji

Vesti 11. okt 202109:26 > 09:3255 komentara
Izvor: N1

Novinarka Antonela Riha izjavila je u Novom danu da se napadi na ministra odbrane Nebojšu Stefanovića ne događaju po prvi put, i podsetila da je on uprkos brojnim optužbama stranačkih kolega i visokih funkcionera MUP-a - uvek uspevao da zadrži svoje pozicije.

„Nije prvi put da se postavlja pitanje o mogućem kraju političke karijere Nebojše Stefanovića. Podsetiću da su proletos odbori SNS-a širom Srbije tražili da se Stefanović smeni sa svih funkcija koje ima. Dakle, ta pukotina postoji dosta dugo, nekoliko godina, i stalno se čeka kraj Nebojše Stefanovića. Videli smo da se on premešta sa mesto na mesto. Sada je možda nešto dalje od Vučića, alli ja verujem da on ima nešto u fioci što ga čuva, i da je to zapravo cena koja ga drži na poziciji“, rekla Riha.

Povezane vesti

Dodaje da i pored afera u kojima se pominjao, on je uspevao da održi svoje pozicije.

„On stalno pokazuje lojalnost Vučiću. Meni je zanimljivo da je svega nekoliko tih jurišnika iz vlasti stalno kidiše na Stefanovića, dok ostali ćute. I to je meni interesantno kada je reč o toj ‘pukotini’. To je prva koju vidimo u monolitnoj strukturi SNS-a, ali hoće li se ona zakrpiti, i koja će biti sudbina Stefanovića, to niko ne zna. Teško je prodreti i doći do tačnih i relevantnih izvora informacija šta se događa unutar te stranke“, ocenila je ona.

Govoreći o slučaju aktuelnog ministra odbrane, ona je ocenila da „nije u pitanju zamajavanje“, kao i da je evidentno da u SNS-u „postoji problem sa Stefanovićem“. Međutim, smatra naša sagovornica „očigledno je da on ima nešto što ga čuva na toj poziciji“.

„Šta je to, i šta će tu da se desi, mi to možemo samo da nagađamo. Idu izbori – videćemo. Na kraju će Vučić da odluči šta mu se najviše isplati kada je reč o samoj stranci“, naglasila je Riha.

Nejasno zašto Vučić toliko brani Koluviju

Komentarišući aferu „Jovanjica“, ona je rekla da je „poligraf kod nas postao ključ i Vrhovni sud“.

N1

„Zašto oni sada da idu po treći put na poligraf, to je potpuno nejasno. Nekako su se pomešale stvari, ja ne vidim jasnu vezu, po onome što mi znamo, između priče o Jovnajici i priče o prisluškivanju. Sećam se da je predsednik Vučić više puta govorio kako je prisluškivan, pa je dolazio sa državnim tajnama, pre godinu dana… I kakve sada to veze ima sa Jovanjicom, ja ne mogu da shvatim do kraja, osim da nam zamagle tu priču da je ta plantaža marihuane bio jedan veliki kriminal, a iz nekog razloga sada to pokušava da se minimizira“, rekla je Riha.

Kaže da joj nije jasan predsednik Vučić koji iz nepoznatog razloga brani Predraga Koluviju.

„Ili ima neki interes tu, ili se nečega plaši. Ako ima interes, koji je to interes, ako se nečega plaši, čega se plaši? To je jedna od tema gde imamo više pitanja nego odgovara, a zapravo imamo njivu punu martihuane i svega onoga što je policija našla u trenutku kada je uhapsila Koluviju. To smo nekako zaboravili, o tome se ne priča“, kazala je Riha.

Dodaje i da se upletenost države u čitav ovaj slučaj vidi po optužnici po kojoj su tu osumnjičeni i zaposleni u Bezbednosnoj informativnoj agenciji.

„Tu neka veza postoji. Setimo se i Vulina koji je išao tamo i slikao se, brao paradajz. Ja ne kažem da je veza postojala u kriminalnoj radnji između političara i Jovanjice, ali zbog čega Vučić toliko brani Koluviju? Zaista nam se onda otvara sumnja da neke veze ima. Ja ne mogu da tvrdim nešto što ne znam, nego samo na osnovu onoga što slušam da predsednik priča, tu je nešto neobično“, navela je Riha.

Komentari

Vaš komentar