Rio Tinto zabrinut zbog izjava predstavnika Vlade o povlačenju prostornog plana

Vesti 20. jan 202215:46 73 komentara
N1

Kompanija Rio Tinto saopštila je da zabrinuta zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Republike Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za projekat "Jadar".

„Posvećeni smo razvoju projekta u skladu sa svim srpskim i međunarodnim propisima i uzimamo u obzir zabrinutost za životnu sredinu koju je javnost iskazala. Smatramo da diskusije i dijalog zasnovani na činjenicama treba da budu osnov svake odluke Vlade Srbije o razvoju projekta“, naveli su iz Rio Tinta.

Podsećamo, agencija Tanjug objavila je juče da ima potvrdu da će na današnjoj sednici Vlade Srbije biti doneta odluka o prekidu saradnje sa kompanijom Rio Tinto, odnosno da će biti potvrđena izjava premijerke „da za nekoliko nedelja Rio Tinto više neće biti u Srbiji“.

Prethodno je više provladinih medija prenelo da će se premijerka obratiti u četvrtak u 18 časova i da će saopštiti odluku o otkazivanju projeta eksploatacije litijuma.  Blic je citirao i neimenovani izvor iz Vlade koji je rekao: Brnabić će poručiti „doviđenja“ Rio Tintu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare