Roditelji četvorki iz Beograda: Dobili smo dohranu za narednih 1.000 dana

Vesti 17. avg 202214:24 > 14:28 52 komentara
četvorke bebe gaćeša
Tanjug/Tara Radovanović

Marija i Đorđe Gaćeša, roditelji petoro dece - četvorki koje su dobili pre nepuna četiri meseca i jedne dvoipogodišnje devojčice - izjavili su za Nova.rs da su dobili dohranu za bebe u narednih 1.000 dana.

Njima je bila potrebna finansijska pomoć za najosnovnije potrepštine za bebe, među kojima su najskuplje pelene i dohrana, a posle pisanja portala Nova.rs država i grad su konačno reagovali.

POVEZANE VESTI:

Porodici su se javili nadležni iz kabineta Darije Kisić Tepavčević, ministarske za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, ali i iz kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić, kao i zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

„Rekli su nam da će učiniti sve da nam pomognu“ kaže Marija Gaćeša za Nova.rs i dodaje da je se nedugo poto javila kompanija „Nestle“.

„Rekli su nam da će nam donirati dohranu za ćerke u narednih 1.000 dana, a mi i koristimo njihovu hranu za bebe. Prethodno smo dobili poziv iz kabineta Darije Kisić Tepavčević i premijerke Ane Brnabić, a zvala nas je i zamenica gradonačelnika Beograda. Ne znamo da li oni imaju direktne veze sa ponudom Nestlea, ali i ako nemaju, želimo svakako da im se zahvalimo na pomoći i što su nam izašli u susret“ kažu roditelji beba, Marija i Đorđe.

Oni takođe napominju da imaju obećanje i za donaciju pelena.

I Goran Vesić obećava pomoć

Bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obećao je da će od danas, svakog meseca, od svoje plate da uplaćuje 25.000 dinara porodici Gaćeša do punoletstva devojčica.

Podsetimo, Marija i Đorđe Gaćeša, roditelji petoro dece, četvorki i jedne starije devojčice, pisali su Gradu Beogradu, predsedniku države Aleksandru Vučiću i Ministarstvu za demografiju o svom problemu. Oni su tražili pomoć u donaciji pelena i dohrane za četvorke dok ne napune dve godine ili finansijsku pomoć, jer troškovi za ove najosnovnije potrepštine za bebe iznose čak 90.000 dinara mesečno.