Roditelji nastradale devojčice pokrenuli peticiju za bezbednost u saobraćaju

Vesti 20. jan 202316:157 komentara
Beograd 04.02.2022. Saobraćajna patrola, saobraćajna policija, kontrola saobraćaja, kamere, kamera, test, alko test, testiranje na alkohol Foto Petar Lazovic
Izvor: Petar Lazović

Roditelji devojčice Nikoline Janković (12) koja je nastradala kada je automobil udario na pešačkom prelazu u Kragujevcu pokrenuli su onlajn peticiju kojom se apeluje na sudstvo da počinioci teških krivičnih dela budu što pre sklonjeni sa ulica zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Pročitajte još:

Peticiju na sajtu „Onlajn peticije“ je za nešto više od 24 sata potpisalo više od 4.000 ljudi.

„Želimo da ni jedna porodica više ne strepi dok su im deca na putu za školu ili dok odlaze i vraćaju se sa treninga“, navela je u saopštenju za Nikolinina majka Vera.

Kako se ističe, posle skupa u Kragujevcu, održanog u subotu 14. januara pod nazivom „Pravda za Nikolinu“, sudstvo i nadležni organi se nisu oglašavali niti je Nikolinin ubica pritvoren „i pored nekoliko stotina uznemirenih građana i apela dve najveće gradske škole“.

„Peticija se odnosi na svu decu i pešake nastradale na pešackim prelazima. Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca… Svi su preminuli u poslednjih mesec dana. Koliko još do sledeće tragedije, pitamo se“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar