Roditelji učenika dva odeljenja „Ribnikara“ traže da se na ulaz postavi detektor metala

Vesti 26. feb 202420:41 16 komentara
vladislav ribnikar
N1

Roditelji učenika dva odeljenja osmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" tražili su na sastanku sa direktorom škole da se na ulazu postavi detektor metala, kao i da se dete iz osmog razreda kod kojeg je pronađen nož u petak udalji sa nastave.

Sastanak traje već više od dva sata i prema rečima pojedinih roditelja sa kojima je N1 kontaktirao, za sada nema potvrde da će njihovi zahtevi biti ispunjeni. Tako da jedan deo roditelja ostaje pri tome da i narednih dana ne treba slati decu u školu.

Naime, roditeljima je rečeno da dete koje je donelo nož u školu ne može biti isključeno sa nastave, dok se ne završi istraga o tom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama, Stručni tim za podršku deci i roditeljima koji je formirala Vlada Srbije nakon tragedije u toj školi 3. maja predložio je pomoć detetu kod kojeg je pronađen nož, budući da su se ispoljile posledice traume.

Na večerašnjem sastanku je, pored direktora trebalo da bude i neko iz pedagoško-psihološke službe škole, ali se oni, kako nam je rečeno, nisu pojavili.

Podsećamo, učenici 8-4 i 8-6 danas nisu došli na nastavu, jer se ne osećaju bezbedno, navode roditelji i dodaju da se iz 8-2 na nastavi pojavilo samo petoro dece.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare