Rot: Hvala Ana, ali ODIHR nikada nije potvrdio tako ogromne nepravilnosti u Nemačkoj

Vesti 02. mar 202409:17 225 komentara

Nezavisna organizacija kao što je ODIHR nikada u Nemačkoj nije potvrdila ogromne izborne nepravilnosti, organizovano nameštanje biračkog spiska i prevoz fantomskih birača, poručio je Ani Brnabić predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot.

Rot je na X-u odgovorio na kritike Brnabić da, umesto što „daju sebi slobodu da dele pokroviteljske savete drugima“, treba da primene preporuke koje je ODIHR uputio Nemačkoj, navodeći da nijednu nisu implementirali od 2017. godine.

„Dragi Mihaele Rote i nemački MSP, umesto što delite svaku svoju misao o pitanjima drugih zemalja, i umesto što sebi dozvoljavate slobodu da dajete pokroviteljske savete drugima, zašto, zajedno sa drugim nemačkim institucijama, ne primenite preporuke koje ODIHR ima za vas? Izgleda da niste implementirali nijednu od 2017! To, moj dragi Mihaele Rote, nije funkcionalna demokratija“, poručila je ona, odgovarajući na ono što je ranije Rot napisao na Tviteru povodom ODIHR izveštaja o izborima u Srbiji: „Tako ne funkcioniše demokratija, gospodine Vučiću“.

Rot se tim povodom oglasio jutros,

„Draga Ana Brnabić, u pravu ste. Nemačka nije savršena. Hvala što ste nas podsetili. Ali nikada jedna nezavisna organizacija kao što je ODIHR u Nemačkoj nije potvrdila ogromne izborne nepravilnosti, organizovano nameštanje biračkog spiska i prevoz fantomskih birača“, napisao je on.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare