Rot poručio Vučiću: Vi niste Srbija, predsedniče

Vesti 02. mar 202420:30 300 komentara
WALSCHAERTS / AFP

Predsednik Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove Mihael Rot kritikovao je politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ga je na današnjoj konferenciji za novinare nazvao "srbomrzcem".

Rot je na društvenoj mreži X objavio deo govora iz današnje Vučiće konferencije za novinare i odgovorio mu da u Evropskoj uniji više ne važi konstatacija „Država to sam ja“.

“L’état c’est moi!” Ovo odavno ne važi u EU. Vi niste Srbija predsedniče Vučiću! Kritikujem vas, vaše prijateljstvo sa Rusijom i autoritarnu politiku. Sa druge strane, volim srpski narod. Ovo što sam nabrojao su najveće prepreka ulasku vaše zemlje u EU“, napisao je Predsednik Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove.

Predsednik Vučić se ranije osvrnuo na raspravu koju je na tviteru započeo odgovor premijerke Ane Brnabić na Rotovu ocenu da izbori u Srbiji nisu bili ni fer ni slobodni.

„Zamislite Ana Brnabić se usudila da odgovori Rotu. Neka se igra sa drugim državama, sa Srbijom neće da se igra. Nije on gospodin, dobro ga znam, najveći srbomrzac u Nemačkoj“, rekao je Vučić premijerki koja je sedela u prvom redu i poručio joj da sledeći put odgovori „tri puta jače“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare