RTS o snimku Dodikovog vređanja Đokovića: MUP i BIA da sprovedu istragu

Vesti 26. apr 202314:23 175 komentara
N1

Radio-televizije Srbije saopštila je da je snimak razgovora uoči početka emisije "Oko" u kom predsednik Republike Srpske Milorad Dodik vređa porodicu Novaka Đokovića, nelegalno objavljen, i poziva MUP Srbije i BIA da sprovedu istragu o tome.

RTS je na svom sajtu saopštio da je grubim tehničkim propustom iz njihovog sistema ilegalno izašao snimak dela neformalnog razgovora pred početak emisije „Oko“ od 25. aprila.

RTS je pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospeo u javnost.

Ceo signal je u celini bio propušten i Radio televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske.

Radio televizija Srbije najavljuje da će sprovesti i internu istragu o ovom, kako se navodi, kriminalnom činu i o tome obavestiti javnost.

Podsetimo, na društvenim mrežama se pojavio snimak Dodika pred gostovanje na RTS-u, u kom vređa porodicu Đoković, i koji je ubrzo posao viralan.

Na pitanje portala N1 za reakciju, Srđan Đoković je samo kratko odgovorio da „nema komentara“.

Reagovao je i Dodik koji je izjavio da je RTS, „delujući iz zasede, iz njima poznatih razloga, na krajnje neprofesionalan način odlučila da deluje u vidu sačekuše, i time poljulja njegovo inače visoko poverenje u tu nacionalnu medijsku kuću“.

Zbog vulgarnog rečnika koji je koristio predsednik RS, oglasio se i pokret Opre Roma koji je ocenio da Dodikova izjava izazvala veliko ogorčenje i ukazala na „kontinuiranu diskriminaciju Roma u Bosni i Hercegovini“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare