RTS: Preminuo migrant koji je povređen u saobraćajnoj nesreći u Pirotu

Vesti 15. nov 202116:22
Hitna pomoć, vozilo hitne pomoći, ambulantna kola, ambulanta
Izvor: Ilustracija / BETA/Dragan Gojić

Migrant koji je teško povređen kada se u Pirotu prevrnuo kombi koji je ilegalno krijumčario izbeglice sa Bliskog istoka preminuo je u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, potvrđeno je RTS-u.

Preminuli migrant je u nedelju u devet sati primljen na lečenje zbog preloma ruke, karlice i abdominalnog krvarenja. Istog dana je operisan, ali je već u 16.15 podlegao povredama, prenosi RTS.

Povezane vesti

Još dva pacijenta su smeštena na Klinici za neurohirurgiju i oni su svesni, komunikativni i u stabilnom stanju.

Jedan od njih ima povredu vratne kičme što zahteva montažu Šancove kragne, posle čega neće biti potrebno bolničko lečenje. Dugi će zbog povrede grudnog pršljena biti operisan na Klinici, navode iz Kliničkog centra.

Pošto se radi o izbeglicama sa Bliskog istoka bez dokumenata još uvek nije poznata njihova starost.

U saobraćajoj nesreći koja se dogodila 13. novembra oko 23 sata u Knjaževačkoj ulici u Pirotu, kada se prevrnuo kombi koji je ilegalno krijumčario izbeglice sa Bliskog istoka, dve osobe su poginule na licu mesta, a u pirotsku bolnicu je transportovano 20 povređenih.

Vozač kombija (39) iz Beograda je uhapšen i sumnjiči se za krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nedozvoljen prelaz državne granice i krijumačarenje ljudi.

Komentari

Vaš komentar