Mediji: U toku hapšenja povodom pretnji predsedniku Srbije

Vesti 16. feb 202309:29 92 komentara
Tanjug / AP Photo/Darko Vojinovic

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je, povodom pretnji predsedniku Aleksandru Vučiću na jučerašnjem protestu ispred Predsedništva, da neće tolerisati nikakav oblik ekstremizma, niti pretnje nosiocima najviših državnih funkcija, a naročito nasilje, jer su vladavina prava i bezbednost svih građana prioritet u radu javnog tužilaštva.

Kako RTS nezvanično saznaje, u toku su hapšenja povodom pretnji predsedniku Srbije. Istu informaciju je kasno sinoć prenelo nekoliko beogradskih medija, pozivajući se na izvore iz policije.

Povezane vesti

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da pozdravlja profesionalno i zakonito postupanje svih pripadnika policije tokom sinoćnjih događaja ispred Predsedništva Republike Srbije, gde su zabeležena ozbiljna kršenja zakona od strane pojedinih učesnika okupljanja.

„Poručujem da će tužilaštvo procesuirati sve one koji prete nosiocima najviših državnih funkcija i sve pripadnike ekstremističkih grupa koji ugrožavaju bezbednost građana“, poručio je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Pretnje predsedniku Vučiću upućene su sinoć na protestu grupe građana nezadovoljnih politikom vlasti prema Kosovu i Metohiji, ispred zgrade Predsedništva.

Vučić se potom sastao sa čelnicima MUP i bezbednosnih agencija i izjavio da će država na nasilje reagovati brzo, efikasno, odgovorno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare