Rukavišnjikov uređuje park na mestu sadašnje marine Dorćol

Vesti 16. mar 202110:42 > 14:2322 komentara
Izvor: Tanjug, prinstscreen

Ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov, autor spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu, biće zadužen za uređenje parka na mestu sadašnje marine Dorćol, pored nekadašnje elektrane, odnosno buduće zgrade Muzeja "Nikole Tesle", dogovoreno je na sastanku predstavnika Beograda i ruskog vajara u Moskvi.

U konceptualnom parku, koji će se prostirati na 6,6 hektara, biće postavljeni autorski objekti i skulpture ovog vajara, a detalji, kao i troškovi preuređenja ovog prostora biće saopšteni kada svi detalji budu precizirani, preneo je danas RTS.

Dogovoreno je i da na skulpturama rade mladi vajari iz Srbije, Rusije ali i iz drugih zemalja.

Sa ruskim vajarem bilo je reči o njegovoj želji i idejama da učestvuje u podizanju spomenika kralju Aleksandru Karađorđeviću a koji bi trebalo da bude smešten između zgrada Predsedništva i Starog dvora.

O tom projektu Odbor o podizanju spomenika grada Beograda tek treba konkretno da odlučuje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom fejsbuk nalogu naveo je da on predvodi delegaciju Beograda u Moskvi, gde sve radi – od ugostiteljskih objekata do privrede kao pre epidemije, poštuju se zaštitne mere, nose se maske, a vakcinacija je glavna tema u svim medijima.

Navodeći da, nažalost, neće moći da prisustvuje sednici Kriznog štaba, on je pozvao članove Kriznog štaba da razmisle o ekonomskim posledicama novih restrikcija.

„Poštovanje mera, vakcinacija i normalan život je način da izađemo iz krize. Ne novim restrikcijama“, poručio je Vesić iz Moskve.

Video Tanjug

Komentari

Vaš komentar