Ružić: Ima toliko punktova za vakcinaciju, pitanje da li studenti to žele

Vesti 04. okt 202115:19 > 16:27 0 komentara
Branko Ružić
FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je Saobraćajni fakultet u Beogradu, gde je brucošima poželeo srećan početak nove akademske godine, koja će se odvijati po kombinovanom modelu.

Povezane vesti:

Ružić je naglasio da nije nimalo lako organizovati nastavu u uslovima epidemije, istakavši da država želi da ulaže u budućnost, koju upravo, predstavljaju mladi, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

On je još jednom uputio poziv studentima da prime vakcinu protiv koronavirusa, dodavši da ima toliko punktova za vakcinaciju i da više nije pitanje da li su fakulteti spremni za organizaciju imunizacije, već da li to studenti žele.

Kako se dalje navodi, prvi potpredsednik Vlade je naveo i da se od danas ni u jednoj lokalnoj samoupravi neće organizovati kompletna onlajn nastava u školama, objasnivši da su do takve odluke doveli brojni parametri, između ostalog, broj vakcinisanih, zaraženih i testiranih.

„Došli smo do zaključka da nema potrebe da se više u određenim opštinama sprovodi onlajn nastava i dobro je da beležimo jedan optimističniji trend“, naglasio je Ružić.

Na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu novu akademsku godinu započelo je približno 350 brucoša, što je približan broj kao i prethodnih godina.

Izvor: Tanjug

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!