Ružić: Nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji

Vesti 17. jan 202209:48 > 14:39 32 komentara
Branko Ružić
Tanjug / Miloš Milivojević

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji, budući da je do 11. januara udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih koronavirusom bio tri odsto, dodavši da će se u sredu znati tačan model nastave za drugo polugodište.

Drugo polugodište u centralnoj Srbiji počinje 24. januara, a učenici osnovnih škola u Vojvodini od danas nastavu neposredno pohađaju, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model – jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Pročitajte još:

Ružić je za RTS rekao da će se na sledećem sastanku Tima za škole odlučivati o modelu nastave za centralnu Srbiju.

„U sredu će se znati tačan model nastave za drugo polugodište. Epidemijska situacija se proverava i o modelu nastave odlučuje na nedeljnom nivou“, podsetio je Ružić.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi došlo do spajanja gripa i koronavirusa i sličnih kompilakcija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali da sigurno neće biti odlaganja.

Izvor: RTS

Ružić je naveo da je na sastanku Tima za škole istaknuto da se podigne pažnja na ličnu higijenu, provetravanje prostorija, obaveze nošenja maske tokom boravka u školi, dodajući da su deca dosad pokazala visok stepen discipline i odgovornosti.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare