Radi sajt za proveru rezultata završnih ispita, rok za prigovore do sutra u 13h

Vesti 27. jun 202112:20 > 15:37 33 komentara
Branko Ružić
N1/arhiva

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je portal www.mojasrednjaskola.gov.rs "konačno proradio". Po nalogu prvog potpredsednika vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, tim Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu zajedno sa kompanijom „EON“, angažovanoj od strane Kancelarije, utvrdili su kvar na sistemu i otklonili ga, navodi se.

Ministarstvo je pozvalo roditelje, koji do sada nisu to učinili u samim školama, da „pogledaju rezultate završnih ispita na portalu i ukoliko imaju prigovore na iste da ih upute elektronskim putem ili pak odlaskom u školu“.

„Zbog neprijatnosti koja je izazvana ovim, ministar još jednom upućuje izvinjenje svim učenicima i roditeljima i najavljuje produženje roka za podnošenje prigovora do sutra, ponedeljak, 13.00 časova. U svim školama roditelji mogu lično podneti prigovor danas do 18h, odnosno u ponedeljak do 13h. Na portalu će biti omogućen prigovor elektronskim putem u bilo kom terminu do sutra u 13h“, navodi se u saopštenju.

Ružić je, kako se navodi, istakao nadu da su svi učenici zadovoljni postignutim rezultatima, čestitao svima na uspehu i poželeo da svako upiše željenu školu.