Ružić: U narednom periodu konkursi za 2.863 radna mesta u školama

Vesti 13. dec 202215:13 21 komentara
Ilustracija / N1

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić najavio je da počinje šesta faza zapošljavanja u prosveti i da će osnovne i srednje škole u Srbiji, u narednom periodu, raspisati javne konkurse za 2.863 radna mesta.

„Komisija Vlade donela je odluku da škole u narednom periodu raspišu konkurse za zapošljavanje 2.863 nastavnika, stručnih saradnika, sekretara, domara, tetkica. Na predlog Ministarstva prosvete i u saradnji sa sindikatima, od januara 2020. godine, kroz šest faza zapošljavanja, u školama u Srbiji zaposleno je na neodređeno više od 17.000 ljudi“, naveo je ministar, a saopštilo ministarstvo.

Ružić je istakao da se zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama odnose na radna mesta koja nisu mogla da se popune raspoređivanjem tehnoloških viškova.

„Raspisivanjem javnog konkursa i sprovođenjem odgovarajućih procedura zaposleni u prosveti rešavaju svoj radno pravni status, a šesta faza konkursa za zapošljavanje, što se tiče nastavnog i vannastavnog kadra, odnosi se na 50 odsto i više norme, zaključno sa 31. decembrom 2019. godine“, rekao je Ružić i dodao da Vlada „čini sve unapredi položaj prosvetnih radnika, kroz nova zapošljavanja, povećanje plata i bolje uslove u školama“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare