Ružić: Vakcinacija prosvetnih radnika počinje u sredu

Vesti 18. jan 202115:24 > 15:31 22 komentara
Branko Ružić
Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete Branko Ružić rekao je da vakcinacija prosvetnih radnika počinje u sredu, 20. januara, i pozvao sve zainteresovane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne na portalu eUprava za imunizaciju kako bi se realizovao plan vakcinacije.

„U sredu će početi vakcinacija i zaposlenih u prosveti, čime pokrivamo i ovaj važni sistem zaštitom od virusa Кovid 19“, rekao je Ružić i dodao da je ovo jedini način „da se ova pošast zaustavi“, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Zaposleni u prosveti, pored zdravstvenog sistema, po rečima ministra, važan su deo za funkcionisanje našeg društva i jasno je zašto su i oni prioritet. „Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu“, podvukao je Ružić.

Povezano:

On je naveo da se svi u vaspitno-obrazovnom sistemu trude da nastava bude dostupna svim učenicima, kao i da se održi njen kvalitet, ali da je cilj da se nastavni proces što pre normalizuje.

Prijava putem portala eUprava je prvi korak u realizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Prosvetni radnici, kao i svi koji su se izjasnili za imunizaciju, putem SMS ili elektronske pošte će dobiti informaciju o terminu i mestu vakcinacije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare