RZS: Lažna vest o lažnim popisivačima koji su pokušali da uđu u stanove

Vesti 07. okt 202221:10 6 komentara
popis
N1

Republički zavod za statistiku (RZS) saopštio je večeras da nije tačna vest o lažnim popisivačima koji su pokušali da uđu u stanove i da takav slučaj nije prijavljen policiji.

RZS je naveo da je večeras na pojedinim portalima objavljena lažna vest pod naslovom, ili delom naslova: „Lažni popisivači pokušali da uđu u stanove“, i zatražio da je uklone.

U saopštenju je navedeno da RZS nema saznanja od Ministarstva unutrašnjih poslova, sa kojim sarađuje u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, da je bilo prijava građana tog tipa.

Takođe je navedeno da pomoćnik direktora RZS Petar Korović nema lični nalog na Tviteru, niti na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži.

„Tviter nalog @tviter_advokat, koji je navedeni izvor ovih sadržaja, je privatni nalog građanina, koji je potpuno samoinicijativno objavio sopstvene instrukcije građanima“, naveo je RZS.

U saopštenju je navedeno da su „delovi teksta u kojima se navodno citira Korović, netačni i proizvoljni, te da je sadržaj te objave neistinit i da unosi i nepotrebnu paniku i strah među građane“, i zatražili da ga u skladu sa Zakonom o javnom informisanju, mediji koji su ga objavili hitno uklone.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je 1. oktobra i trajaće do 31. oktobra, svakodnevno od 8.00 do 20 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare