Seka Sablić: Skupština Srbije školski primer nasilja

Vesti 09. jun 202318:49 58 komentara

Glumica Seka Sablić izjavila je na protestu "Srbija protiv nasilja" pred nekoliko desetina hiljada ljudi da je Skupština Srbije školski primer nasilja u našoj zemlji.

„Dragi moji, hoću da kažem prvo zašto sam ja ovde, i zašto dolazim na ove proteste – zato što smo svi protiv nasilja. Nasilje je kada pravde nema i kada je pravda jedva dostižna. To je nasilje. Nasilje je otimanje zemlje, vode i vazduha. Nasilje su zatvorene kapije ispred radnika u fabrikama koje su isterani sa svih radnih mesta, bez ikakvih objašnjenja i kojima plate nisu isplaćene“, istakla je Sablić.

Ona je naglasila da je školski primer nasilja Skupština Srbije.

„Jeftino, tabloidno prozivanje glumaca je takođe nasilje. Nasilje nad građanima je da ne mogu da stignu do lekara, a čekaonice zdravstvenih ustanova su kao pakao. To je nasilje. Nasilje je iz dana u dan gledati u poljoprivrednike koji prosipaju tone mleka. Mleko koje je sinonim i simbol života. Nasilje je da Srbija ne može da gleda sve kanale koje može da gleda Beograd. Ako oni veruju u svoje istine, zašto se toliko plaše takozvanih ‘tajkunskih televizija'“, zapitala je Sablić.

Konstatovala je da vlast pokušava da se pomiri sa građanima i napravi dijalog.

„Mene sve to podseća na onu basnu kada lisica pozove rodu na ručak, pa joj hranu posluži iz plitkog tanjira. To je nasilje! Eto, zato smo svi ovde, protiv nasilja“, zaključila je Sablić.

Sve najnovije vesti o šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ možete čitati posebno u našem BLOGU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare