Sahrana trojice Srba ubijenih u Banjskoj, u Vrnjačkoj Banji Petković i Radoičić

Dvojica Srba sa severa Kosova, članova oružane grupe koji su ubijeni pre sedam dana tokom sukoba sa Kosovskom policijom u Banjskoj na severu Kosova, sahranjena su danas u Leposaviću, a sahrana trećeg ubijenog Srbina održana je u Vrnjačkoj Banji.

Veliki broj građana Leposavića prisustvovao je sahrani Bojana Mijailovića, Srbina ubijenog prošle nedelje u Banjskoj, a povorka se kretala od njegovog stana do Novog groblja u Leposaviću gde je sahranjen.

Osim Mijailovića, u sukobu sa pripadnicima Kosovske policije 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova, ubijeni su i Igor Milenković i Stefan Nedeljković.

Igor Milenković sahranjen je danas u selu Graničane u Opštini Leposavić, a sahrana Stefana Nedeljković iz Zvečana je bila u Vrnjačkoj Banji.

Povorku sa telom Stefana Nedeljkovića u Vrnjačkoj Banji dočekao je veliki broj građana, koji su počeli još jutros da se okupljaju da ga isprate na večni počinak, a sahrani je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, prenosi Blic.

Kako je javio list Blic, na sahrani je viđen i Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste. On je napustio groblje ubrzo nakon što je počela sahrana, navodi se.

Navijači Crvene Zvezde su dočekali povorku na samom ulazu u Vrnjačku Banju, gde su napravili bakljadu, kao poštu preminulom Nedeljkoviću, jer je bio simpatizer tog kluba.

U povorci su bile desetine automobila, mahom sa Kosova.

Podsetimo, u sukobu u Banjskoj najpre je nastradao kosovski policajac Afrim Bunjaku, a povređen je još jedan policajac.

Među Srbima je povređeno nekoliko učesnika sukoba, a jedan se nalazi na bolničkom lečenju u Prištini. On je ispitan i određen mu je pritovor od mesec dana. Njegov advokat Miloš Delević uložio je žalbu Apelacionom sudu.

Od osam koliko je prvobitno uhapšeno, četiri lica su u međuvremenu puštena zbog nedostatka dokaza. Još dvojica su izvedena pred sud u Prištini tokom prošle nedelje i njima je takođe određen pritvor od 30 dana, podseća Radio Kim.

POVEZANE VESTI