Sanirana oštećenja na zgradi Vlade Vojvodine nastala usled izgradnje garaže

Vesti 03. feb 202315:562 komentara
N1

Radovi na sanaciji oštećenja dela zgrade skupštine Vojvodine, nastalog usled izgradnje javne garaže u neposrednoj blizini, završeni su za 12 dana, saopštio je Biro za odnose s javnošću pokrajinske vlade.

U saopštenju se navodi da je radove vredne 841.750 dinara finansirao investitor izgradnje javne garaže „Garaža Banovina“.

POVEZANE VESTI:

Nakon što je u decembru 2022. godine Fakultet tehničkih nauka – Departman za građevinarstvo i geodeziju izradio Elaborat o nastaloj šteti i merama sanacije, nadležna Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa zaključila je sa investitorom ugovor o izvođenju radova na sanaciji oštećenja.

U saopštenju se dodaje da će nadležni iz Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa nastaviti da prate stanje zgrade tokom radova na izgradnji garaže.

Opozicione partije i udruženja građana iz Novog Sada su u prethodnom periodu kritikovali gradske vlasti zbog oštećenja nastalih na zgradi skupštine Vojvodine i optužili ih da su im interesi investitora ispred interesa građana i grada, i po cenu urušavanja zgrada koje su pod zaštitom države kao spomenici kulture.

Komentari

Vaš komentar