Šapić: Kapetan Dragan ima pravo da iznese svoje mišljenje

Vesti 21. okt 202112:25 > 15:18 28 komentara

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić izjavio je da je Srbija "demokratska zemlja" i da Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, koji je organizovao prikupljanje potpisa za puštanje na slobodu ubice premijera Zorana Đinđića "ima pravo da iznese svoje mišljenje".

„Ne podržavam njegovo mišljenje po pitanju ubice Đinđića“, rekao je Šapić u Parku prijateljstva tokom akcije sadnje stabala povodom 13 godina od osnivanja SNS.

Povezane vesti

On je rekao i da se odluke suda, koji je kaznio Zvezdana Jovanovića kao neposrednog izvršioca ubistva premijera, moraju poštovati.

Kako je naveo, Vasiljkovića je podržavao „jer je branio srpski narod i izuzetno mu je žao što je bio godinama u Hrvatskoj, u zatvoru“.

„Taj deo njegovog delovanja podržavam, ali ovo ne“, rekao je Šapić.

Na novinarsku konstataciju da je Vasiljković osuđen za ratni zločin, Šapić je uzvratio „kako znate da je izvršio bilo koji ratni zločin“.

„Da li zato što je osuđen u Hrvatskoj. Ja tom sudu ne verujem, kao što ne verujem preterano ni sudu u Hagu. Sud koji je pustio Haradinaja, Markača, Gotovinu nema kredibiliteta za mene. Ne kažem da neke odluke koje je donosio nisu bile ispravne“, rekao je Šapić.

On je rekao i da osuđuje skrnavljenje murala sa likom Đinđića, u Beogradu, „kao što bi to osudio svaki normalan čovek“.

Na pitanje zašto SNS označava kao metu one koji drugačije misle, on je rekao da možda ima „iskakanja“, ali da on „nije čuo da neki od njenih predstavnika poziva na linč, revanšizam i da se neistomišljenici jure po ulici“.

„A iz opozicije sam to čuo – da će se obračunati sa nama, da su tu i vešala“, rekao je Šapić.

Dačić jedno govori, a drugo uradi

Potpredsednik Srpske naredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić izjavio je da očigledno u Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) ima onih koji ne misle kao njen predsednik Ivica Dačić, „ili barem kao što govori, a šta misli pokazaće vreme“.

„Dačić je političar koji je često znao da jedno govori a uradi drugo. Videćemo, mi za sada imamo zaista dobru saradnju“, rekao je Šapić.

On je to kazao povodom izjave Tome File da postoji mogućnost da SPS sarađuje sa opozicijom, i reagovanja Dačića da „nema nikakve šanse“ da ta partija nakon izbora 2022. godine napravi vladu sa bilo kim osim sa SNS.

Kako je još Šapić rekao, predsednik SNS Aleksandar Vučić dao je u razgovorima SPS-u sve opcije saradnje, a na njima je da odluče.

„Mi smo spremni da idemo sami, nemamo sa tim problem, verujemo u ono što radimo, gde smo grešili nismo namerno već iz želje da uradimo dobro za našu zemlju. Ko bude spreman da stane iza naše politike dobro je došao“, rekao je Šapić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavio je povodom izjave Tome File, da „nema nikakve šanse“ da ta partija nakon izbora 2022. godine napravi vladu sa bilo kim osim Srpske napredne stranke (SNS).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare