Šapić: Moje funkcije su javne, ništa ne krijem, Agencija me nije upozorila

Vesti 01. apr 202117:04 23 komentara
N1/arhiva

Predsednik Opštine Novi Beograd i odbornik u Skupštini Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da funkcije koje obavlja nisu tajne, već javne, i da bi, da je od Agencije za borbu protiv korupcije dobio upozorenje da se odluči za jednu od te dve funkcije, to već učinio.

Nisam nigde bio skriven pa me neko otkrio, već sam odbornik u Skupštini Grada, sada već četvrta godina, a predsednik Opštine Novi Beograd sam sada već devetu godinu zaredom, podsetio je Šapić u pisanoj izjavi FoNetu.

POVEZANE VESTI

Da sam od Agencije za borbu protiv korupcije dobio upozorenje da se odlučim za jednu od te dve funkcije, to bih i učinio. Nisam ga dobio, pa to nisam ni uradio, naveo je on.

Što se saglasnosti tiče, nisam je tražio, jer informacije koje ja imam kažu da je ovo apsolutno moguće, a na desetine sličnih slučajeva proteklih godina to i dokazuju. Da još jednom ponovim, ukoliko mi dodje iz Agencije ta vrsta preporuke u skladu sa Zakonom, ispoštovaću je kao što sam i sve do sada radio, predočio je Šapić.

Kada je reč o mojoj eventualnoj kandidaturi za gradonačelnika na sledećim izborima, ne razumem šta vas je tu tačno iznenadilo, istakao je on i dodao: „Ne znam šta ste novo čuli na N1 televiziji, što godinama unazad već nisam rekao“.

Da li ću se kandidovati za godinu dana, verovatno hoću, ali u politici se nikad ne zna i ne možete biti do kraja sigurni, jer na mnoge stvari znaju da utiču i neplanirane okolnosti. A, na kraju krajeva 2018. godine sam se već jednom kandidovao za to mesto, podsetio je Šapić.

U svakom slučaju, činjenica je da sam već 12 godina u lokalnoj politici, da iza sebe imam određene rezultate i da je najlogičnije da na tom mestu mogu najviše da doprinesem.

Da li ću se kandidovati ili ne, sa ove tačke gledišta danas mislim da hoću, ali sačekajmo da za to dođe vreme, pa ću vam tada sa sigurnošću reći, zaključio je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare