Šapić najavio prvu zabranu koja će pogoditi mnoge vozače

Vesti 21. jun 202214:40 > 14:51 305 komentara
N1/ arhiva

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kaže za RTS da će prioritet tokom njegovog mandata biti da Beograd bude "šampion u svim oblastima". On je kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

Povezane vesti

Šapić je istakao da će se nastaviti sa svim dobrim projektima, a da je najvažnije da se, u teškim međunarodnim okolnostima, obezbede topli domovi, komunalni red i javni prevoz.

„Nećemo odustati od kapitalnih projekata“, rekao je Šapić i dodao da su njegova vrata otvorena i za predloge opozicije.

Aleksandar Šapić je, gostujući u Dnevniku RTS-a dan nakon što je izabran za gradonačelnika Beograda, rekao da će se sve dobre stvari koje su u prethodnom periodu urađene u Beogradu nastaviti i tokom njegovog mandata, a da će ono što nije dobro pokušati da promeni.

Ključni problemi

Govoreći o ključnim problemima u Beogradu, gradonačelnik je napomenuo da se oni ne mogu rešiti u roku od mesec dana. Naglašava da je ekologija sastavni deo života i da su u prestonici glavni problemi saobraćaj i ložišta.

„Ukoliko želimo čist vazduh moramo svi biti spremni na žrtvu“, rekao je Šapić i kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

„Da li će to biti šest meseci, godinu dana, dve, tri ili četiri, to će zavisiti od novih okolnosti. Nema nikakvog pritiska i uradiću sve da poboljšamo stvari u Beogradu“, rekao je Šapić i istakao da, onaj ko dobije mandat, mora biti spreman da se u svakom trenutku proveri poverenje koje ima kod građana.

Novi gradonačelnik kaže da je preuzeo odgovornost za vođenje grada, bez obzira na to koliko će trajati mandat.